Κ. Σκρέκας από Φαρκαδόνα: «Ο ΒΙΠΑ δρομολογείται και θα ολοκληρωθεί»

vipa

«Ο ΒΙΠΑ δρομολογείται και θα ολοκληρωθεί» τόνισε ο Υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας ο οποίος την Τρίτη επισκέφθηκε την Φαρκαδόνα, όπου είχε σειρά επαφών με τον Δήμαρχο κ. Σπύρο Αγναντή, μέλη της  Δημοτικής Αρχής, τον Επικεφαλής της  Αντιπολίτευσης κ. Μιχάλη Μπαγιώτη και μέλη της ομάδας του, επαγγελματίες και κατοίκους της περιοχής.

Ο κ. Σκρέκας επισκέφθηκε καταστήματα της Φαρκαδόνας, όπου είχε ειλικρινείς συνομιλίες με επαγγελματίες της περιοχής. Άκουσε με προσοχή τα προβλήματά τους και τους ενημέρωσε για το άνοιγμα της πλατφόρμας του προγράμματος οικονομικής στήριξης σε οικισμούς που είχαν εξαιρετικά μεγάλες καταστροφές, όπως η Φαρκαδόνα, με το ύψος της ενίσχυσης να κυμαίνεται  από 500 ευρώ έως 7000 ευρώ αναλόγως τζίρου.

Προηγουμένως,  ο Τρικαλινός Υπουργός Ανάπτυξης συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Φαρκαδόνας κ. Σπύρο Αγναντή, μέλη της Δημοτικής Αρχής, Δημοτικούς Συμβούλους και Εκπροσώπους της Κίνησης Ανασυγκρότησης Φαρκαδόνας με τους οποίους είχε μία διεξοδική συζήτηση η οποία επικεντρώθηκε στην αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων που ανέκυψαν στην ευρύτερη περιοχή της Φαρκαδόνας από τον «Daniel», αλλά και στην προοπτική ανασυγκρότησης και παραγωγικής αναγέννησης της περιοχής, μέσω της πρωτοβουλίας του κ. Σκρέκα, που έφερε ξανά στο προσκήνιο  την υλοποίηση του Βιομηχανικού Πάρκου (ΒΙ.ΠΑ.) Φαρκαδόνας. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, οι συμμετέχοντας υπογράμμισαν τον κομβικό αναπτυξιακό ρόλο του ΒΙ.ΠΑ. για την ανάπτυξη της περιοχής, τονίζοντας την άριστη συνεργασία με τον Τρικαλινό Υπουργό, για την επίλυση ζητημάτων που έχουν ανακύψει μετά τη θεομηνία.

Ο κ. Σκρέκας, αναφέρθηκε στα έργα και τις δράσεις που υλοποιούνται για την αντιμετώπιση των πληγεισών από τον Daniel περιοχών και υπογράμμισε τον θεμελιώδη ρόλο που θα διαδραματίσει για την περιοχή η υλοποίηση του ΒΙ.ΠΑ. Φαρκαδόνας που ξεκίνησε επί δημαρχίας του κ. Θανάση Μεριβάκη και πλέον σε συνεργασία του Υπουργείου Ανάπτυξης με τον Δήμο Φαρκαδόνας και την ΕΤΒΑ, εισέρχεται σε φάση υλοποίησης. Ο Υπουργός Ανάπτυξης παρουσίασε το σχέδιο δράσης για την υλοποίηση του ΒΙ.ΠΑ. αποκαλύπτοντας πως η κεντροβαρική του θέση αποτελεί δέλεαρ για την προσέλκυση επενδυτών, καθώς ήδη υπάρχει ενδιαφέρον από μεγάλες επιχειρήσεις να έρθουν να εγκαταστήσουν παραγωγικές μονάδες εντός αυτού, ενισχύοντας τον τοπικό παραγωγικό κύκλο και προσφέροντας εκατοντάδες θέσεις εργασίας.

Ακολουθήστε το trikalatroll.gr στο GoogleNews και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.