Κ.Υ. ΠΥΛΗΣ: Δωρεάν test pap στην Τ.Κ. Αγίου Βησσαρίωνα.

testpap

Κ.Υ. ΠΥΛΗΣ: Δωρεάν test pap  στην Τ.Κ. Αγίου Βησσαρίωνα.

Την Πέμπτη 13 Ιουνίου πραγματοποιήθηκαν δωρεάν test pap στην τοπική κοινότητα Αγίου Βησσαρίωνα , μετά από έγκριση της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας , από τις μαίες του Κ.Υ.Π Στέλλα Κρουστάλη και Ράνια Μπρίζη.

Ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Κώστας Βόπης  ευχαρίστησε τον Συντονιστή Διευθυντή κ. Κουτσονάσιο και τις μαίες του ΚΥΠ για την πολύ σημαντική δράση .

Ο Συντονιστής Διευθυντής Γιάννης Κουτσονάσιος δήλωσε: « Το Κ.Υ. Πύλης πραγματοποιεί δωρεάν test pap σε καθημερινή βάση στην μονάδα.  Επίσης μετά από συνεννόηση με τους Προέδρους των τοπικών κοινοτήτων της  περιοχής ευθύνης του ΚΥΠ , πραγματοποιούνται  σε όλα τα διαμερίσματα test pap προκειμένου  να γίνεται η εξέταση στον τόπο κατοικίας των γυναικών. Το τεστ Παπανικολάου είναι μία κυτταρολογική εξέταση, κατά την οποία πραγματοποιείται λήψη δείγματος κολπικού και τραχηλικού υγρού. Στόχος της εξέτασης, είναι η διάγνωση του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας έγκαιρα, αλλά και ο εντοπισμός ασθενειών από τις οποίες μπορεί να προσβληθεί μια γυναίκα, όπως ο ιός HPV».

Η ΠΡΟΛΗΨΗ ΣΩΖΕΙ ΖΩΕΣ…………