Κατακλύστηκε η Λάρισα από ιπτάμενες κατσαρίδες…“Σβαρτσενέγκερ!”

katsarides

Ιπτάμενες κατσαρίδες ταλαιπωρούν τους Λαρισαίους περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά φέτος.

Ο Κώστας Αργυρόπουλος, αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΛ, αναφέρθηκε στο έντονο φαινόμενο μιλώντας στο κανάλι Action 24.

Γιατί ήταν φέτος μεγαλύτερο το πρόβλημα με τις κατσαρίδες στη Λάρισα

Ο Κώστας Αργυρόπουλος αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΛ, μιλώντας στο κανάλι Action, τόνισε: «Έχουμε στη Λάρισα το είδος της περιπλανώμενης αμερικάνας κατσαρίδας. Κάποιοι εδώ τις λένε νατοϊκές ή “Σβαρτσενέγκερ” κατσαρίδες, διότι είναι ογκώδεις και πετάνε.

Το βασικό είναι ότι κάθε χρόνο έχουμε αυτό το πρόβλημα με τις κατσαρίδες, απλά φέτος είχαμε ήπιο χειμώνα και ήρθαν και οι ζέστες αρκετά νωρίς, οπότε ήρθαν περίπου 20 μέρες νωρίτερα και δημιουργήθηκαν έτσι τα έντονα προβλήματα.

Τα τηλεφωνήματα που δεχτήκαμε φέτος στη ΔΕΥΑΛ είναι περίπου 15%-20% παραπάνω σε σχέση με τις άλλες χρονιές. Κάθε χρόνο δημιουργείται τέλη Ιουνίου με τέλη Ιουλίου το πρόβλημα με τις κατσαρίδες στα φρεάτια και το αντιμετωπίζουμε με απεντόμωση με εταιρεία με την οποία έχουμε σύμβαση που γίνεται με διαγωνιστική διαδικασία κάθε χρόνο. Οι κατσαρίδες εμφανίζονται στα φρεάτια κυρίως».

Απεντόμωση σε φρεάτια και σπίτια

«Για να αντιμετωπιστεί σοβαρά το πρόβλημα, πρέπει όταν μας ειδοποιεί ο κόσμος στο κατάστημα ή στο σπίτι, στα φρεάτιά τους να κάνουμε εμείς την εφαρμογή της απεντόμωσης θα πρέπει και οι ίδιοι οι πολίτες να κάνουν απεντόμωση μέσα στις οικίες τους για να υπάρχει το καλύτερο αποτέλεσμα», είπε.

Σε ερώτηση αν οφείλεται η αύξηση του φαινομένου στις πλημμύρες, ο κ. Αργυρόπουλος, τόνισε πως δεν υπάρχει ακόμη αυτή η εικόνα διότι η αύξηση είναι γύρω στο 15-20%, αν ήταν μεγαλύτερη, τότε θα μπορούσε να αποδοθεί στις πλημμύρες.

 

iefimerida.gr