Ευρωπαία Εισαγγελέας: Πόσες τραγωδίες σαν τα Τέμπη χρειάζονται για να καταλάβουμε ότι η διαφθορά σκοτώνει;

434421265_469501405409956_1711285650392450890_n

 

«Ζωντανό» παραμένει το έγκλημα στα Τέμπη εντός των τειχών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Το ζήτημα ετέθη εκ νέου στις αρμόδιες Επιτροπές και ερωτώμενη σχετικά η Ευρωπαία Εισαγγελέας άφησε σαφείς αιχμές για τους χειρισμούς στην διαλεύκανση της υπόθεσης.

Η Λάουρα Κοβέσι απάντησε στην Ολλανδή ευρωβουλευτή Σόφι ιν’τ Φελντ, η οποία διερωτήθη: «Την στιγμή που ο νόμος προστατεύει τους υπεύθυνους υπουργούς και δεν αίρεται η ασυλία τους, θεωρείτε ότι δεν θα λάμψει η αλήθεια για τα Τέμπη και τους υπολόγους;»

«Κάποιες φορές φαίνεται ότι δεν μαθαίνουμε ποτέ. Πόσες τραγωδίες σαν τα Τέμπη χρειάζονται για να καταλάβουμε ότι η διαφθορά σκοτώνει;» τόνισε η Ευρωπαία Εισαγγελέας και πρόσθεσε πως καλλιεργείται «κουλτούρα ατιμωρησίας».

Αναφερόμενη στην πρόσφατη επίσκεψή της στην Αθήνα η Λάουρα Κοβέσι δήλωσε: «Μόνον ένα θέμα απασχολούσε τον κόσμο, τα Τέμπη».

«Σε τελική ανάλυση, για να νιώθουμε ασφαλείς στην κοινωνία, εξαρτάται από το πώς εμείς οι δικαστές, οι εισαγγελείς, οι δικηγόροι, η Αστυνομία κάνουμε την δουλειά μας και πώς την αντιλαμβάνονται οι πολίτες. Αν είμαστε ανεξάρτητοι ή όχι, θαρραλέοι ή φοβισμένοι» συνέχισε.

Η Ευρωπαία Εισαγγελέας εξήγησε ότι «έχουμε κάνει μηνυτήρια αναφορά σε 23 αξιωματούχους» όσον αφορά στην Σύμβαση 717 και επανέλαβε ότι δεν κατάφερε να ερευνήσει πρώην υπουργούς της κυβέρνησης Μητσοτάκη λόγω της ελληνικής νομοθεσίας:

«Το ζήτημα δεν είναι προσωπικό. Το θέμα είναι να συμμορφώνεται η εθνική νομοθεσία με τον ευρωπαϊκό κανονισμό. Αυτό το τραύμα μπορεί να επουλωθεί μόνο με την απονομή Δικαιοσύνης» κατέληξε.

Ευρωπαία Εισαγγελέας: «Εάν η Σύμβαση 717 ολοκληρωνόταν, δεν θα είχαμε Τέμπη»

Καταπέλτης η Ευρωπαία Εισαγγελέας για το έγκλημα στα Τέμπη. Η Λάουρα Κοβέσι δηλώνει ευθαρσώς ότι «εάν το έργο της 717 είχε ολοκληρωθεί, δεν θα είχε συμβεί το δυστύχημα» και τονίζει πως επιθυμεί να αποδοθεί Δικαιοσύνη. Εξηγεί, ωστόσο, πως με το υπάρχον νομικό πλαίσιο δεν μπορεί να κάνει την δουλειά της.

«Μας μπλοκάρουν από το να βρούμε την αλήθεια. Μας μπλοκάρουν από το να εφαρμόσουμε Δικαιοσύνη. Γιατί αν σου απαγορεύουν να κάνεις έρευνα, δεν μπορείς να αποκαλύψεις την αλήθεια. Δυστυχώς, η συνταγματική πρόβλεψη πρέπει να αλλάξει. Γι’ αυτό το έχουμε ζητήσει και έχουμε στείλει επιστολή στην Κομισιόν. Δεν είναι στο χέρι μας να το αλλάξουμε αυτό. Δεν είμαστε οι νομοθέτες» δήλωσε το βράδυ της Τετάρτης στο STAR.

«Αυτό το τραύμα δεν μπορεί να επουλωθεί χωρίς Δικαιοσύνη. Τον Δεκέμβριο καλέσαμε 23 δημόσιους λειτουργούς επ’ αυτής της υπόθεσης. Ερευνούμε μόνο τα κομμάτια που συνδέονται με το πώς αξιοποιήθηκαν τα ευρωπαικά χρήματα σε αυτά τα projects» προσθέτει.

«Υπόσχομαι στους συγγενείς ότι θα κάνω τα πάντα» τονίζει η κ. Κοβέσι.

 

makeleio.gr

Ακολουθήστε το trikalatroll.gr στο GoogleNews και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.