Καταπληκτική συνταγή για σκορδαλιά με ψωμί και καρύδια

skordalia

Σκορδαλιά με ψωμί και καρύδι

Υλικά:

  • 250 γρ. μπαγιάτικο ψωμί χωρίς κόρα
  • 1/2 φλ. καρυδόψιχα
  • 3-4 σκελ. σκόρδο
  • 1/4 φλ. ξίδι
  • 1 φλ. απαλό ελαιόλαδο
  • αλάτι

Εκτέλεση:

Μουλιάζουμε το ψωμί πολύ καλά στο νερό.

Με το μαχαιράκι ανοίγουμε τα σκόρδα στη μέση και αφαιρούμε το φύτρο τους.

Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ, το ψωμί όχι απολύτως στυμμένο και δουλεύουμε μέχρι να γίνει μια λεία μάζα.

 

Ηλιάνα Σκιαδά – newsit