Κερατέα: Αποκαμωμένοι πυροσβέστες ξεκουράζονται δίπλα στις στάχτες

apokamomeni

Δύο μεγάλα επικίνδυνα μέτωπα κοντά σε σπίτια στην Αττική και ισχυροί βόρειοι άνεμοι ταχύτητάς άνω των 60 χιλιομέτρων την ώρα, έφεραν τη “δυσκολότερη μέρα που αντιμετωπίζει το Πυροσβεστικό Σώμα τη φετινή αντιπυρική περίοδο”. Έτσι χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, την Κυριακή, που ξεκίνησε με μια μεγάλη πυρκαγιά στην Πλάκα Κερατέας και “έφυγε” με την καταστροφική φωτιά στη Σταμάτα, όπου οι πυροσβέστες έδωσαν ολονύχτια μάχη για να μπορέσουν να οριοθετήσουν τη φωτιά που έκαιγε παρθένο δάσος ανάμεσα στο Διόνυσο και τη Ροδόπολη.

Τις πρώτες πρωινές ώρες δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο παρά μόνο μικρές διάσπαρτες εστίες φωτιές ενώ παραμένουν ισχυρότατες δυνάμεις της Πυροσβεστικής στη περιοχή.

Ένας 45χρονος άνδρας στην προσπάθεια του να απομακρυνθεί από τη φωτιά στη Σταμάτα, έπαθε ανακοπή και παρά τις προσπάθειες των γιατρών στο κέντρο υγείας Καπανδρίτιου, δεν τα καταφερε. Συνολικά 38 αεροσκάφη και ελικόπτερα επιστρατεύτηκαν και στις δύο μεγάλες πυρκαγιές, χωρίς όμως να προλάβουν την γρήγορη επέκταση τους.

Η δεύτερη φωτιά ξεκίνησε μέσα σε δασική έκταση, ενώ για το μέτωπο της Κερατέας υπάρχουν υπόνοιες ότι ξέσπασε λόγω θερμών εργασιών.