Κώστας Σκρέκας: Έχουν εισπραχθεί και τα 19 εκατ. ευρώ από τα πρόστιμα

henkel

«Δεν έχουν σχέση τα λεγόμενα του κ. Βελόπουλου με αυτά που έχει πει ο πρωθυπουργός» σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, μετά τη δευτερολογία του προέδρου της Ελληνικής Λύσης στη Βουλή για την ακρίβεια.

Σύμφωνα με τον κ. Σκρέκα, ήταν λάθος του κ. Βελόπουλου ο ισχυρισμός ότι ο πρωθυπουργός ανέφερε πως ένα κιλό φέτα στην Ελλάδα κοστίζει 6,28 ευρώ

«Και είπατε ότι δεν υπάρχει τέτοια τιμή φέτας στην Ελλάδα το κιλό. Και πολύ σωστά, δεν υπάρχει, διότι ο πρωθυπουργός αυτό το οποίο είπε, και μάλιστα το κατέθεσε στη Βουλή, είναι ότι, σύμφωνα με την έρευνα του ΙΕΛΚΑ, η τιμή μισού κιλού φέτας, δηλαδή των 500 γραμ., είναι 6,28 ευρώ στην Ελλάδα, όταν στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι 8,98 ευρώ, στην Ισπανία 8,68 ευρώ, 10,63 ευρώ είναι το μισό κιλό της φέτας στην Πορτογαλία, 12,29 ευρώ στη Γαλλία κ.ο.κ… Αυτά που είπε ο κ. Βελόπουλος, για άλλη μια φορά, είναι ανυπόστατα και δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα και με την αλήθεια», υπογράμμισε ο κ. Σκρέκας.

Όσο για το σχόλιο Βελόπουλου στην αναφορά του πρωθυπουργού για τις εξαγωγές προϊόντων και υπηρεσιών, ο κ. Σκρέκας σημείωσε ότι «σωστά είπε ο πρωθυπουργός ότι ανέρχονται στο 45%, δηλαδή πλησίον του 50% ως ποσοστό του ΑΕΠ. […] Από το 19%, που ήταν το 2009 οι εξαγωγές αγαθών και υπηρεσιών ως ποσοστό του ΑΕΠ στη χώρα μας, έφτασαν το 2023 να είναι στο 45%».

Σκρέκας για πρόστιμα σε εταιρείες: Ψευδές ότι υπάρχει αναστολή πληρωμής -Έχουν εισπραχθεί και τα 19 εκατ. ευρώ

Τέλος, στην αναφορά του Κυριάκου Βελόπουλου ότι οι εταιρείες στις οποίες έχουν επιβληθεί πρόστιμα έχουν προσφύγει στα δικαστήρια και, άρα, υπάρχει αναστολή πληρωμής, ο κ. Σκρέκας είπε ότι αυτό είναι ψευδές:

«Δεν υπάρχει καμία αναστολή πληρωμής. Έχουμε επιβάλει 19 εκατομμύρια ευρώ πρόστιμα, το τελευταίο ενάμισι έτος, για αθέμιτη κερδοφορία και παραπλανητικές εκπτώσεις, και έχουν εισπραχθεί.. [..] Πρέπει να πληρώσουν το 100% του προστίμου και μετά προσφεύγουν στα δικαστήρια… αν θα δικαιωθούν. Και θα δούμε τελικά τι θα προκύψει εκεί. Αυτή είναι η πραγματική αλήθεια και όχι τα ανυπόστατα ψεύδη που ανέφερε άλλη μια φορά εδώ ο κύριος Βελόπουλος», τόνισε ο κ. Σκρέκας.

 

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το trikalatroll.gr στο GoogleNews και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.