“Λαμπάδιασε” 2χρονο κοριτσάκι από στατικό ηλεκτρισμό ενώ έβαζε βενζίνη ο πατέρας του

statikou ilektrismou

Σε κρίσιμη κατάσταση με σοβαρά εγκαύματα νοσηλεύεται το δίχρονο κοριτσάκι στη Θεσσαλονίκη, το λαμπάδιασε όταν ο πατέρας του έβαζε βενζίνη στο αυτοκίνητό του με μπιτόνι

Σε κρίσιμη κατάσταση με σοβαρά εγκαύματα νοσηλεύεται το δίχρονο κοριτσάκι στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, το οποίο λαμπάδιασε όταν ο πατέρας του έβαζε βενζίνη στο αυτοκίνητό του με μπιτόνι.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν νεότερες πληροφορίες, η οικογένεια θα πήγαινε σε γάμο και το μικρό κοριτσάκι ήταν ντυμένο με φόρεμα από τούλι, δηλαδή ένα συνθετικό και εύφλεκτο υλικό.

Την ώρα που ο 28χρονος πατέρας έβαζε βενζίνη στο όχημά του, η μικρή η οποία έπαιζε κοντά του, πήγε να τον αγκαλιάσει και τότε δημιουργήθηκε στατικός ηλεκτρισμός, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει ανάφλεξη. Τα ρούχα του παιδιού τυλίχτηκαν στις φλόγες και τότε ο πατέρας με τον παππού έσπευσαν να του σκίσουν το φόρεμα για να το σώσουν, με αποτέλεσμα να υποστούν και οι ίδιοι εγκαύματα.

Το κοριτσάκι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου και από εκεί με αεροδιακομιδή στο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού». Για καλή του τύχη το παιδί δεν υπέστη βλάβη σε ζωτικά όργανα ωστόσο έχει εγκαύματα στο 60% του σώματός του.

Η εξαιρετικά σπάνια περίπτωση ανάφλεξης έχει προκαλέσει σοκ στην τοπική κοινωνία.

Ο πατέρας συνελήφθη για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο και αφέθηκε ελεύθερος. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία.

Σε δηλώσεις του ο θείος του παιδιού ανέφερε: «Είναι καλά, πάει καλύτερα. Έγινε αντίδραση με ηλεκτρισμό και κάτι τέτοια και με το φουστανάκι από το κοριτσάκι και έγινε. Αλλά όλα καλά, πηγαίνουν καλύτερα τα πράγματα. Έχει εγκαύματα στο σώμα, αλλά πάλι καλά δεν ακούμπησε πρόσωπο και τέτοια πάρα πολύ»».

Από πλευράς του ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος σχολίασε: «Οι παιδοχειρουργοί αμέσως όταν είδαν το κοριτσάκι πήραν την αστυνομία για να ειδοποιήσουν για το πρόβλημα που συνέβαινε. Η αστυνομία συνέλαβε τους γονείς, οι οποίοι έχουμε μάθει ότι νοσηλεύονται σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Το κοριτσάκι έχει εγκαύματα στο πρόσωπο και πάνω από 50% στο σώμα».

 

 

diaforetiko.gr

Ακολουθήστε το trikalatroll.gr στο GoogleNews και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.