Λάρισα: Συνεχίζεται η δίκη για τον «Ιανό»-Στο εδώλιο οι κατηγορούμενοι

ianosdiki

Με το αίτημα ακυρότητας του κλητηρίου θεσπίσματος που τέθηκε από την πλευρά της υπεράσπισης των κατηγορουμένων στη προηγούμενη δικάσιμο αναμένεται να συνεχίσει σήμερα στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Λάρισας η δίκη για τον μεσογειακό κυκλώνα «Ιανό».

Η κακοκαιρία έπληξε κατά κύριο λόγο την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας τον Σεπτέμβριο του 2021 και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο τριών ανθρώπων και μεγάλες καταστροφές  στην πόλη και στα χωριά.

Θυμίζουμε πως οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι δέκα μεταξύ των οποίων ο πρώην περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κ. Κώστας Αγοραστός, ο γενικός γραμματέας της Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλειος Παπαγεωργίου και οι δήμαρχοι Καρδίτσας και Μουζακίου, Βασίλης Τσιάκος και Θεοφάνης Στάθης.

Οι πράξεις για τις οποίες κατηγορούνται είναι η πλημμύρα από αμέλεια δια παραλείψεως από την οποία προέκυψε κίνδυνος για ξένα πράγματα και για άνθρωπο και η ανθρωποκτονία από αμέλεια δια παραλείψεως άπαξ και κατά συρροή.

Κατά την προηγούμενη δικάσιμο, στις 3ο Μαΐου είχε τεθεί στο δικαστήριο αίτημα ακυρότητας του κλητηρίου θεσπίσματος για λόγους ασάφειας των διατάξεων με τις οποίες παραπέμφθηκαν οι κατηγορούμενοι σε δίκη. Ο εισαγγελέας της έδρας είχε απορρίψει το αίτημα αλλά το δικαστήριο επιφυλάχθηκε για μετά τη διακοπή που ορίστηκε η σημερινή ημερομηνία.

Κ.Κοντοκώστας-larissanet