Βελτιωμένα μεγέθη εκτιμάται ότι εμφάνισε η θεσσαλική μπισκοτοποιία Δερμίση τη χρονιά που έφυγε, σύμφωνα με τις προβλέψεις της διοίκησης στο 9μηνο του 2022, η οποία δεδομένων των δυσκολιών του οικονομικού περιβάλλοντος και τη συνεχιζόμενη αύξηση του ανταγωνισμού στοχεύει κατά προτεραιότητα:
• σε επέκταση του δικτύου πωλήσεων σε Ελλάδα και εξωτερικό
• στη διεύρυνση των επιλογών του πελάτη με διεύρυνση της γκάμας των υπηρεσιών
• στην επιμόρφωση και ικανοποίηση του εργατικού δυναμικού.
Η εταιρεία βρίσκεται σε φάση υλοποίηση επενδυτικού πλάνου ύψους €2,84 εκατ. ευρώ το οποίο αφορά την επέκταση της παραγωγικής δυναμικότητας της μονάδας της στα Τρίκαλα. Από τη συνολική επένδυση, ποσό €1,073 εκατ. αφορά την κατασκευή:
• πρόσθετου κτιρίου βιοτεχνικής μονάδας μπισκοτοποϊίας, συνολικού εμβαδού 1.954,55 τ.μ.
• 49,99 τ.μ. ισογείου γραφείων
• 50 τ.μ. ορόφου γραφείων.
Παράλληλα θα αποπερατωθεί υφιστάμενος διώροφος χώρος γραφείων με επιφάνεια κάθε ορόφου ίση με 121,75 τ.μ. Επίσης, ποσό €1,423 εκατ. αφορά τη δημιουργία νέας γραμμής μπισκότων. Η εταιρεία εξάγει αυτή τη στιγμή σε 8 χώρες, με κυριότερες αγορές την Κύπρο και τα Βαλκάνια (Αλβανία, Βουλγαρία).
Σε προϊοντικό επίπεδο, στην τελευταία έκθεση Food Expo η εταιρεία είχε παρουσιάσει τρεις νέες σειρές προϊόντων:
Osprion (μπισκότα από ελληνικό αλεύρι ρεβιθιού, φάβας και φακής)
• Με ελβετική σοκολάτα
• Με μέλι & γάλα
• Χωρίς ζάχαρη με μαύρη σοκολάτα Choco Dream
• Banoffee
• Σοκολάτα
• Πραλίνα • Πορτοκάλι Soft Brownies
• Ελβετική σοκολάτα
• Γλυκό καρότο
• Χωρίς ζάχαρη με μαύρη σοκολάτα.
Οικονομικά στοιχεία (σε € χιλ.)
Τζίρος
2021: 4.270
2020: 4.002
Κέρδη μετά φόρων
2021: 40,3
2020: 122,33
πληροφορίες από Μάκη Αποστόλου FnB Daily