Μ. Καρυστιανού: “Φυτώριο” υπουργών και “γουρλίδικη” η Επιτροπή για τα Τέμπη

mkaristianou

Επικριτικά σχολιάζει τη σπουδή του πρωθυπουργού να «επιβραβεύσει» τα μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής των Τεμπών με την υπουργοποίησή τους, η πρόεδρος του Συλλόγου Οικογενειών Θυμάτων «Τέμπη 28/02/2023», Μαρία Καρυστιανού.

Με τον πρόσφατο ανασχηματισμό αποδείχθηκε πως η Εξεταστική αποτελεί «φυτώριο» υπουργών της κυβέρνησης και δικαιώθηκε ο πρόεδρος της, Δημήτρης Μαρκόπουλος, που μιλούσε για «κάπως γουρλίδικη» Επιτροπή.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται εκ του αποτελέσματος, ότι παρά τις «φωνές» για «συγκάλυψη» του εγκλήματος των Τεμπών, αποφάσισε να επιβραβεύσει τα μέλη της Εξεταστικής με μια θέση στην κυβέρνηση.

Το υπουργικό συμβούλιο αριθμεί πλέον οκτώ μέλη της Εξεταστικής καθώς μετά τη Ζωή Ράπτη, τον Ανδρέα Νικολακόπουλο και την Ιωάννα Λυτρίβη προστέθηκαν την Παρασκευή (14/06), μετά τον ανασχηματισμό, οι: Κώστας Γκιουλέκας, Ιάσωνας Φωτήλας, Κατερίνα Παπακώστα, Χρήστος Κέλλας και Κώστας Καραγκούνης.

Αποφασισμένη να λάμψει η αλήθεια

«Στηρίζεται και επιβραβεύεται η διαφθορά μετά βαΐων και κλάδων!» σχολιάζει η Μαρία Καρυστιανού σε ανάρτησή της. Απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό σημειώνει πως «τα αίσχη που έχετε διαπράξει, με κυρίαρχο αυτό της εξύβρισης των νεκρών μας, έχει πυροδοτήσει την οργή στην καρδιά κάθε Ελληνίδας, κάθε Έλληνα».

Και υπογραμμίζει: «Νομίζετε με το να υποθάλπετε τη διαφθορά, καταφέρνετε να επιδεικνύετε δύναμη…».

Πικραμένη αλλά και αποφασισμένη να λάμψει η αλήθεια σημειώνει πως «όλες οι σπασμωδικές κινήσεις εντυπωσιασμού που αφορούν στην υπουργοποίηση των όσων δουλικά ανταποκρίθηκαν κάτω από εντολές σας στο «μπάζωμα» της αλήθειας των Τεμπών, είναι, πέρα για πέρα, η απόδειξη της φθηνής σας αξίας και της φτωχής αντιληπτικότητας σας σε ότι αφορά το ιδανικό των ανθρώπων που γεννήθηκαν και ζουν σε αυτή τη χώρα».

Και καταλήγει πως «(…) αποτελεί ακόμη μια επιβεβαίωση ότι εργαζόμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση, αυτή της αδιαπραγμάτευτης ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ  της απόλυτα εναρμονισμένης με την ΗΘΙΚΗ…».

Πηγή: in.gr