Η δραστήρια Ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη αύριο στα Τρίκαλα

maria spiraki

Τα Τρίκαλα επισκέπτεται αύριο η εκ νέου υποψήφια Ευρωβουλευτής με τη Ν.Δ κα Μαρία Σπυράκη.

Η Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και του Ε.Λ.Κ. Μαρία Σπυράκη είναι η μια από τις πιο δραστήριες Ευρωβουλευτίνες και η μοναδική Ελληνίδα υποψήφια για τα βραβείο “Ευρωβουλευτής της χρονιάς ” από την πρώτη χρονιά στα θητείας της στα έδρανα της Ευρωβουλής.

Στην παρούσα θητεία αξιολογήθηκε πρώτη μεταξύ των 21 Ελλήνων ευρωβουλευτών για το κοινοβουλευτικό της έργο σύμφωνα με τον δείκτη BCW, δεύτερη Ελληνίδα στην επιρροή στην Ευρωπαϊκή Ένωση  και μεταξύ των 20 πιο επιδραστικών πολιτικών για το περιβάλλον στην Ένωση, σύμφωνα με το δείκτη EUmatrix. Το 2019 ανακηρύχθηκε ευρωβουλευτής της χρονιάς για την ενέργεια, την έρευνα και την καινοτομία.

Επίσης εισηγήθηκε μεταξύ άλλων, εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τη Στρατηγική της Ε.Ε. για τη μείωση των εκπομπών του μεθανίου, στην οποία στηρίχθηκε η παγκόσμια δέσμευση για τη μείωση του δεύτερου σημαντικότερου ρύπου του θερμοκηπίου. Συμμετείχε επίσης στην εκπόνηση της Στρατηγικής για τα βιώσιμα χημικά, εισηγήθηκε εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τον ένα από τους δύο Κανονισμούς πυλώνες τον Κανονισμό για την Ταξινόμηση, Σήμανση και Συσκευασία καθώς και εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος τις αλλαγές στη νομοθεσία για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειες στις οδηγίες RED 3, RED 4 και τον Κανονισμό RED 5.

Εργάστηκε 22 χρόνια ως δημοσιογράφος. Σπούδασε χημικός στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού στη νομοθεσία της Ενέργειας του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος.

Επίσης αποφοίτησε από θερινά σχολεία διπλωματίας, διαπραγματεύσεων και πολιτικής της ενέργειας στο Κολλέγιο της Ευρώπης και εφαρμογής στρατηγικής στις επιχειρήσεις στο Harvard Business School.

Μιλάει Αγγλικά και Γαλλικά. Είναι παντρεμένη με τον Καθηγητή του ΑΠΘ, Στράτο Στυλιανίδη και έχουν δύο παιδιά.