Μαρίνα Κοντοτόλη: Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί ζητούν δικαίωση για την προϋπηρεσία τους

kontotoli

Στη Βουλή έφερε η Βουλευτής Τρικάλων, Μαρίνα Κοντοτόλη, το μείζων ζήτημα της προσμέτρησης της ορθής προϋπηρεσίας των αναπληρωτών εκπαιδευτικών που έχει καταχωρηθεί στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης Προσωπικού (ΟΠΣΥΔ), με ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και την οποία αρνείται να λάβει υπόψη του το ΑΣΕΠ για την κατάρτιση των οριστικών πινάκων των εκπαιδευτικών.

Αναφορά προς τον κ. Υπουργό Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και τον κ. Υπουργό Εσωτερικών, κατατέθηκε από τη Βουλευτή Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Τρικάλων, Μαρίνα Κοντοτόλη, ώστε να απαντήσουν στη  Βουλή αναφορικά με την κατάφωρη αδικία σε βάρος των αναπληρωτών εκπαιδευτικών να μην προσμετρηθεί στους οριστικούς πίνακες η πραγματική τους προϋπηρεσία, ενώ αυτή είναι καταχωρισμένη στο ΟΠΣΥΔ.

Ειδικότερα,  όπως αναφέρεται στο έγγραφο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ), εκατοντάδες εκπαιδευτικοί διαπιστώνουν ότι έχουν χάσει χιλιάδες θέσεις στους πίνακες κατάταξης του ΑΣΕΠ, εξαιτίας του μη υπολογισμού του συνόλου της προϋπηρεσίας τους, λόγω ασαφειών και λαθών του ίδιου του συστήματος.

Καθίσταται, μάλιστα,  ιδιαίτερα εξοργιστική κι απάνθρωπη η στάση του ΑΣΕΠ απέναντι στις ζωές ανθρώπων που προσφέρουν επί σειρά ετών τις υπηρεσίες τους στην εκπαίδευση,  όταν για να επιβεβαιώσει τη δηλωθείσα προϋπηρεσία των εκπαιδευτικών κάνει χρήση του ΟΠΣΥΔ και περικόπτει αυτή, αν δεν συμφωνεί με τις καταχωρημένη, αλλά δεν αποδέχεται το αντίθετο, αν, δηλαδή, η δηλωθείσα είναι μικρότερη από αυτή που είναι καταχωρημένη στο ΟΠΣΥΔ.

Γι’ αυτό καλείται η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και το ΑΣΕΠ να προχωρήσουν στην άμεση λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων προκειμένου, με ενιαίο τρόπο, να λυθούν τα όποια προβλήματα, όπως άλλωστε είχε υποσχεθεί στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς.