Με “μερεμετάκηδες” η απορρόφηση του ΕΣΠΑ και η αποκατάσταση των υποδομών στη Θεσσαλία

meremetakides

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Τρικκαίων με τις καθυστερήσεις της ολοκλήρωσης των έργων και την απώλεια πόρων από τα ΕΣΠΑ δεν είναι τωρινό και ούτε τοπικό.

Σε όλη την χώρα η υλοποίηση των απαραίτητων αναπτυξιακών υποδομών αποτελεί ένα ζήτημα που απασχολεί τόσο την κεντρική διοίκηση όσο και τους αυτοδιοικητικούς θεσμούς.

Το νομικό πλαίσιο που διέπει τη διαδικασία των αναθέσεων είναι διάτρητο, ενώ και οι περισσότερες τεχνικές εταιρείες δεν πληρούν τις προϋποθέσεις να αναλάβουν και να διαχειριστούν δημόσια έργα.

Ήμασταν ανέτοιμοι να απορροφήσουμε τα Κοινοτικά πλαίσια. Μας δίνουν χρήματα οι Ευρωπαίοι να κάνουμε υποδομές κι εμείς δεν μπορούμε να τα αξιοποιήσουμε, γιατί μέχρι σήμερα κανείς δεν τόλμησε να εξυγιάνει το σύστημα αναθέσεων-τεχνικών εταιρειών. Με τους μερεμετάκηδες δεν γίνεται ανάπτυξη“, δήλωσε χαρακτηριστικά στο trikalatroll.gr ανώτερο στέλεχος της Περιφέρειας.

Ο ίδιος εξέφρασε την ανησυχία του επίσης για την πορεία των παρεμβάσεων που απαιτούνται στη Θεσσαλία για την αποκατάσταση των υποδομών που επλήγησαν από τον “Daniel“, αφού είναι αδύνατον να μπορέσει το υπάρχον τεχνικό δυναμικό να αναλάβει τόσο μεγάλο όγκο έργων.