Μεγάλη συγκέντρωση της Ν.Δ στο Σύνταγμα-Όλη η ομιλία του Κ. Μητσοτάκη

sigkentrosi sintagma

Την κεντρική προεκλογική ομιλία του πραγματοποίησε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην πλατεία Συντάγματος, κάνοντας μια αναδρομή στις επιτυχίες της κυβέρνησης και τονίζοντας ότι δεν μπορεί η χώρα να γυρίσει πίσω.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι η συγκυρία των εκλογών δεν επιτρέπει αδράνεια και εύκολους πειραματισμούς, αλλά ότι διακυβεύονται πολλά, καθώς τα ευρωπαϊκά θέματα είναι και εθνικά.

Στόχος της κυβέρνησης, είπε ο πρωθυπουργός, είναι η Ελλάδα να πηγαίνει σταθερά προς την Ευρώπη και τόνισε ότι δεν μπορούμε να επιστρέψουμε στα «λεφτόδεντρα».

«Δυνατή ΝΔ στην Ελλάδα σημαίνει και δυνατή Ελλάδα στην Ευρώπη»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε χαιρετίζοντας κι ευχαριστώντας «από καρδιάς για την υποδοχή και την παρουσία». «Η Αθήνα στέλνει σήμερα το δικό της μήνυμα, σε κάθε γωνιά της πατρίδας, ένα μήνυμα ευθύνης και νίκης, που πρέπει να ακουστεί ηχηρά την Κυριακή, όλη η Ελλάδα να είναι και πάλι μπλε», είπε ο πρωθυπουργός.

Η συγκυρία δεν επιτρέπει «ούτε αδράνεια και αδιαφορία, ούτε εύκολους πειραματισμούς και δήθεν διαμαρτυρίες, επιπόλαιες επιλογές που ίσως αποδειχθούν μετά πολιτικές αυτοχειρίες», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Οι ευρωεκλογές είναι διπλά σημαντικές, είπε.

«Είναι διπλά σημαντικές, αφού θα κρίνουν μεγάλα ευρωπαϊκά στοιχήματα, που συνδέονται απόλυτα με τη ζωή στην Ελλάδα και με τις δικές μας προτεραιότητες» σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Και δεν είναι βέβαια τυχαίο ότι μόνο η Νέα Δημοκρατία έχει σχέδιο διεκδικήσεων στις Βρυξέλλες για την επόμενη πενταετία. Είμαστε, άλλωστε, η δύναμη που με τον ιδρυτή μας, τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, βάλαμε την Ελλάδα στην Ευρώπη», είπε ο Κ. Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός έκανε μια αναδρομή στις επιτυχίες της κυβέρνησης σε διάφορα μέτωπα, μεταξύ των οποίων η απάντηση στην πανδημία Covid, και στάθηκε «στα 36 δισ. από το Ταμείο Ανάκαμψης που φέραμε στη χώρα», αναφέροντας πως το κράτος εκσυγχρονίζεται και ψηφιοποιείται διαρκώς.

«Να εκλέξουμε ευρωβουλευτές που θα δυναμώσουν τη φωνή της χώρας, έχουμε 42 εξαιρετικούς υποψηφίους», συνέχισε.

Η ΝΔ υπηρετεί τη χώρα στην πράξη, όχι με λόγια, είπε ο πρωθυπουργός

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνέχισε, αναφερόμενος σε «ορισμένους πολιτικούς από την πατρίδα μας που έφτασαν μέχρι του σημείου να ζητήσουν τη διακοπή της κοινοτικής χρηματοδότησης».

«Τέτοια κόμματα και τέτοιους ευρωβουλευτές δεν χρειαζόμαστε» είπε και πρόσθεσε ότι «έχουμε ανάγκη από εκπροσώπους πάνω από κομματικές σκοπιμότητες, που θα εργάζονται για τα εθνικά συμφέροντα, που θα φορούν τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας».

«Αυτή είναι μία παράδοση που μόνο η Νέα Δημοκρατία υπηρετεί με συνέπεια εδώ και μισό αιώνα. Όχι με λόγια, αλλά με πράξεις, αλλά με πράξεις», είπε.

Η ευρωπαϊκή μας ατζέντα είναι συγκεκριμένη, συνέχισε: 11 μέτρα για ευέλικτη κοινή αγροτική πολιτική, ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ενιαία πολιτική για το μεταναστευτικό με φύλαξη των συνόρων και κοινή ευρωπαϊκή άμυνα, με πρώτο βήμα τη θωράκιση του εναέριου χώρου ολόκληρης της ηπείρου.

Στην αντιπολίτευση σηκώνουμε το γάντι, η ΝΔ θα είναι μεγάλη νικήτρια των ευρωεκλογών, είπε ο Κ. Μητσοτάκης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρόσθεσε ότι η ΝΔ στηρίζει την οικογένεια στην πράξη και όχι στα λόγια, ενώ τόνισε ότι ανέλαβε πρωτοβουλία απέναντι στην αθέμιτη πρακτική πολυεθνικών που τροφοδοτεί την ακρίβεια.

«Κι όμως, απέναντι σε αυτή την ολοκληρωμένη πολιτική για μία ισχυρή Ελλάδα σε μία Ευρώπη που αλλάζει, τι ακούμε από την αντιπολίτευση; Εκκωφαντική σιωπή. Αντίθετα, μια μονότονη επανάληψη ότι τάχα αυτές οι ευρωεκλογές αποτελούν τι; Δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης με σύνθημα, μάλιστα, τη λέξη “ανατροπή”» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Ο Κ. Μητσοτάκης συνέχισε: «Αλλά, αναρωτιέμαι, ανατροπή τίνος αλήθεια; Των αυξήσεων που γίνονται σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα; Με τη Νέα Δημοκρατία να έχει δώσει για πρώτη φορά αυξήσεις στους δημοσίους υπαλλήλους εδώ και 14 χρόνια. Ανατροπή, μήπως, των ανακαινίσεων των νοσοκομείων; Των κέντρων υγείας; Των ψηφιακών σχολείων»;

«Εμείς σηκώνουμε το γάντι, η ΝΔ θα είναι η μεγάλη νικήτρια το βράδυ της Κυριακής, διεκδικώντας σιγουριά και συνέχεια σε μια τροχιά που μας οδηγεί όλο και πιο κοντά στην ανεπτυγμένη Ευρώπη» είπε. «Όλη η Ελλάδα θα είναι και πάλι μπλε, όπως μπλε είναι το Σύνταγμα».

«Είναι χρήσιμο να σκεφτόμαστε από πού ξεκινήσαμε, για να μη θέσουμε σε κίνδυνο επιτυχίες που κατακτήσαμε», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Πώς ήταν η Ελλάδα το 2019 και πώς είναι τώρα υπενθύμισε ο πρωθυπουργός

«Θυμόμαστε πού ήταν η Ελλάδα το καλοκαίρι του 2019», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ένας τόπος “όμηρος” των φόρων και της συρρίκνωσης των μισθών και των συντάξεων, με τη μεσαία τάξη τσακισμένη. Μία χώρα πρωταθλήτρια στην ανεργία. Μια χώρα των μνημονίων, μια χώρα με σύνορα διάτρητα. Μια χώρα με τις πόλεις και τα νησιά μας παραδομένα στις μεταναστευτικές ροές. Μια χώρα με παραμελημένες Ένοπλες Δυνάμεις, με μία οικονομία με λίγες εξαγωγές, λίγες επενδύσεις. Κυρίως μία χώρα χωρίς ελπίδα, σε μία κοινωνία παραλυμένη και διχασμένη και με ανύπαρκτη διεθνή παρουσία και επιρροή. Αυτή ήταν η Ελλάδα την τελευταία φορά που είχαμε ευρωεκλογές» είπε ο πρωθυπουργός.

Και συνέχισε: «Να μην ξεχάσουμε, λοιπόν, τη μεγάλη πρόοδο την οποία διανύσαμε αυτά τα πέντε χρόνια. Παραλάβαμε μία Ελλάδα η οποία είχε χάσει σχεδόν το 30% του ΑΕΠ της. Αντέξαμε όμως τις δυσκολίες και σήμερα η Ελλάδα έχει από τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης στην Ευρώπη. Νέα αύξηση του ΑΕΠ, εξαιρετικά ενθαρρυντική, ανακοινώθηκε σήμερα το πρωί».

Από το 18% της ανεργίας, έχουμε ήδη προσεγγίσει το 10%. Έχουμε δημιουργήσει για αυτά τα νέα παιδιά 400.000 θέσεις εργασίας, καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας. Οι πολίτες ανακουφίστηκαν από 50 φόρους. Το μέσο εισόδημα έχει βελτιωθεί κατά 20%. Ο κατώτατος μισθός βελτιώθηκε κατά 28%, είπε.

Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε: «Δεν είναι στοιχεία όλα αυτά για πανηγυρισμό, γιατί ξέρουμε ότι έχουμε πολλά ακόμα να κάνουμε, απαντούν όμως και στον μηδενισμό της αντιπολίτευσης».

«Το 2027 ο μέσος μισθός θα ξεπεράσει τα 1.500 ευρώ»

«Ξέρω όμως καλά τις προσδοκίες των πολιτών από εμάς. Δεν ωραιοποιώ, λοιπόν, τα πράγματα. Αντιτάσσω, όπως είπα και στη Θεσσαλονίκη, τέσσερα ρήματα: νιώθουμε, ακούμε, δρούμε και προσπαθούμε. Γιατί η Ελλάδα του 2024 είναι πράγματι μία νέα Ελλάδα, μία διαφορετική Ελλάδα, μία πολύ καλύτερη Ελλάδα» είπε, «με τον κατώτατο μισθό από τα 650 ευρώ στα 830 ευρώ, με τη μέση αμοιβή να προσεγγίζει τα 1.300 ευρώ, με το αφορολόγητο -θέλω να θυμίσω- να έχει αυξηθεί κατά 1.000 ευρώ για τις οικογένειες με παιδιά».

«Σας είχα πει από εδώ πριν από έναν χρόνο, ακριβώς από το ίδιο βήμα, ότι το 2027 ο κατώτατος μισθός θα είναι 950 ευρώ και ο μέσος μισθός θα ξεπεράσει τα 1.500 ευρώ. Το επαναλαμβάνω και σήμερα», σημείωσε.

Μητσοτάκης: Ευρώπη είναι το gov.gr, το 112, ο e-ΕΦΚΑ, οι παρεμβάσεις κατά της βίας, η νομιμότητα

«Διότι, για να σκεφτούμε λίγο, τι είναι Ευρώπη τελικά;» συνέχισε και έδωσε την απάντηση:

«Ευρώπη είναι το gov.gr, που καταργεί τις ουρές και την ταλαιπωρία. Ευρώπη είναι το «112» και η σύγχρονη Πολιτική Προστασία. Ευρώπη είναι να ψηφίζουμε και εδώ, επιτέλους, με επιστολική ψήφο, μεταρρύθμιση που μόνη της ψήφισε η Νέα Δημοκρατία και δικαιώθηκε στην πράξη.

Ευρώπη είναι ο e-ΕΦΚΑ, που εκδίδει πλέον γρήγορα συντάξεις. Ευρώπη είναι το πρόγραμμα «Σπίτι μου» για τη στέγη των νέων. Ευρώπη είναι ότι επιτέλους, το 2025, η χώρα μετά από δεκαετίες θα αποκτήσει ολοκληρωμένο Εθνικό Κτηματολόγιο. Ευρώπη είναι ότι, πια, σε όλη τη χώρα συντάσσονται τοπικά πολεοδομικά σχέδια, ώστε να ξέρουμε με σαφήνεια τι μπορούμε να χτίσουμε, πού μπορούμε να το χτίσουμε.

Ευρώπη είναι οι παρεμβάσεις κατά της βίας των γυναικών και κατά του bullying. Ευρώπη είναι ο «Προσωπικός Βοηθός» για τα άτομα με αναπηρία. Ευρώπη είναι η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης, η οποία εκσυγχρονίζεται και έχει πια ειδικό γραφείο για τις ευάλωτες ομάδες.

Ευρώπη είναι η νομιμότητα στις παραλίες. Το beach bar στη Ρόδο για το οποίο τόσο μεγάλη φασαρία έγινε, έκλεισε σήμερα. Δεν ανεχόμαστε πια την παρανομία, όπου κι αν αυτή εντοπίζεται.

Ευρώπη είναι να αποκτήσουμε γήπεδα δίχως χούλιγκαν και επεισόδια. Και, ναι, Ευρώπη είναι ανοιχτά πανεπιστήμια γνώσης, όπου κουμάντο δεν θα κάνουν πια οι «μπαχαλάκηδες» και οι βαριοπούλες. Αυτό είναι Ευρώπη, όπως την αντιλαμβανόμαστε εμείς».

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα κινείται στον σωστό δρόμο, η αντιπολίτευση αναβιώνει τον λαϊκισμό των παροχών, που πληρώσαμε ακριβά

«Η χώρα κινείται στον σωστό δρόμο» είπε, και πρόσθεσε: «αν κάποτε αυτή η παράταξη πάλεψε για να μείνουμε Ευρώπη, τώρα γινόμαστε Ευρώπη, πρέπει να βαδίσουμε με σιγουριά στην «καρδιά» της Ευρώπης και αύριο να γίνουμε πρωταγωνιστές στην Ευρώπη. Σταθερά πιο κοντά στην Ευρώπη, όπως λέει και το σύνθημά μας».

«Αυτή την τροχιά θέλει να ναρκοθετήσει η αντιπολίτευση. Αναβιώνοντας τι; Τον λαϊκισμό των παροχών. Τον πληρώσαμε πάρα πολύ ακριβά, φίλες και φίλοι. Αυτή η κυβέρνηση, προσωπικά ως Πρωθυπουργός δεν θα επιτρέψω ποτέ η Ελλάδα να ξανακυλήσει πίσω στις εποχές που φλέρταρε με τη χρεοκοπία»συνέχισε.

Ο Κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι δεν θα υποσχεθεί πράγματα που δεν γίνονται, όπως «τα 45 δισ. που στοιχίζει στην τετραετία το πρόγραμμα -ο Θεός να το κάνει- του ΣΥΡΙΖΑ», και έκανε λόγο για έναν «άχρωμο τρίτο»: [Κάποιοι άλλοι τάζουν συντάξεις 4.000 ευρώ. Και στη μέση ένας άχρωμος τρίτος που μιμείται τον δεύτερο για να πάρει τη θέση του».

Μίλησε για τη «βαβέλ» της αντιπολίτευσης και είπε ότι δεν μιλά για τον αρχηγό της αντιπολίτευσης και το άφαντο «πόθεν έσχες», ή για τον κ. Ανδρουλάκη, που δηλώνει προοδευτικός αλλά αρνήθηκε κάθε βήμα εκσυγχρονισμού, όπως την επιστολική ψήφο και τα μη κρατικά πανεπιστήμια ή το χτύπημα κατά της φοροδιαφυγής.

«Και βέβαια, δεν χρειάζεται να πούμε πολλά για τους «τηλε-εμπόρους» της εθνικής ευαισθησίας και της πίστης. Είναι αξίες πολύ μεγάλες για να έχουν κομματικούς τυχοδιώκτες για ιδιοκτήτες» πρόσθεσε.

«Δικός μας πραγματικός εχθρός, φίλες και φίλοι, είναι μόνο τα πραγματικά προβλήματα. Εκεί έχουμε στραμμένη την προσοχή μας. Για να τα αντιμετωπίσουμε, όμως, οφείλουμε πρώτα να κλείσουμε και πάλι την πόρτα στα «λεφτόδεντρα», τα οποία μας πάνε πίσω στην επιτήρηση και στον έλεγχο της εθνικής οικονομίας» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Για Βόρεια Μακεδονία και Τουρκία

Ο δρόμος των Σκοπίων και των Τιράνων προς την Ευρώπη περνά από την Αθήνα και αυτό αφορά και την Τουρκία, που θέλουμε να ζούμε δίπλα της χωρίς εντάσεις, συνεργαζόμαστε στο μεταναστευτικό, αναγνωρίζουμε τη μοναδική μας διαφορά, την υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ στο Αιγαίο. Σε ήρεμα νερά, αλλά νερά που θα είναι πάντα ελεύθερα και γαλάζια. Έτσι τα ευρωπαϊκά ζητήματα γίνονται και εθνικά.

Η Ελλάδα έχει πλέον παγκόσμιο κύρος, είπε ο πρωθυπουργός

«Δεν μπορεί αυτή η ψήφος να είναι αψήφιστη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Αντίθετα, στις 9 Ιουνίου, σε δύο μέρες από τώρα, η πατρίδα μας ζητά να πούμε «όχι» στη ραθυμία που φέρνει η ζέστη και η κούραση» είπε.

Και συνέχισε: «Να σκεφτούμε ότι καθώς στην Ευρώπη ξεσηκώνονται μεγάλα κύματα αναταραχής, η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει σταθερός «λιμενοβραχίονας» της ασφαλούς επιλογής. Η χώρα που εκπέμπει σιγουριά, πρόοδο και προοπτική, σε μια πορεία όπου πάντα η συλλογική ανάπτυξη θα μεταφράζεται σε ατομική προκοπή για κάθε πολίτη».

Δεν κλείνω τα μάτια σε απογοήτευση που μπορεί να υπάρχει, αλλά δεν πρέπει να γίνει βαρίδι και ο δισταγμός δεν πρέπει να γίνει γενική αμφισβήτηση, δεν πρέπει να ρισκάρουμε νέα περιπέτεια στο όνομα άγονης διαμαρτυρίας, είπε ο πρωθυπουργός.

«Θα γυρίσουμε πίσω ή θα πάμε μπροστά»

«Ο εχθρός της τελευταίας στιγμής είναι ο εφησυχασμός, ιδίως φίλων μας που ίσως θεωρούν ότι όλα έχουν κριθεί. Βλέπουν τις δημοσκοπήσεις, λένε «νικήτρια η Νέα Δημοκρατία, με μεγάλη διαφορά και σε αυτή την κάλπη» είπε και τόνισε ότι «δεν ψηφίζουν οι δημοσκοπήσεις».

Το ερώτημα είναι, είπε, μόνο αν θα πάμε μπροστά ή θα γυρίσουμε πίσω και την απάντηση θα δώσουμε στην κάλπη: «μόνο μπροστά», τόνισε και είπε ότι «το κεφάλι είναι χαμηλά, αλλά οι στόχοι ψηλά» την Κυριακή να τιμήσουμε την αγαπημένη παράταξη με μία ακόμα νίκη, με μία νίκη που θα κάνει πράξη τον στόχο μας να βρεθούμε σταθερά πιο κοντά στην Ευρώπη. Συσπειρωνόμαστε, αγωνιζόμαστε, αποφασίζουμε, ψηφίζουμε, καλό αγώνα και με τη νίκη, ζήτω η ΝΔ, κατέληξε ο πρωθυπουργός.

 

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το trikalatroll.gr στο GoogleNews και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.