Μετά το σάλο για τη Σάκκαρη, σημαιοφόροι στους Ο.Α. οι Αντετοκούνμπο-Ντρισμπιώτη

meta to salo

H Ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής αποφάσισε ότι σημαιοφόροι για την Ελλάδα στην Τελετή Εναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων “Παρίσι 2024”, θα είναι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη.

H απόφαση για τον Αντετοκούνμπο ήταν ομόφωνη, ενώ η πρωταθλήτρια του βάδην επελέγη μετά από ψηφοφορία μεταξύ τεσσάρων αθλητριών, των Μαρία Σάκκαρη, Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, Ευαγγελία Πλατανιώτη και Μαργαρίτα Πλευρίτου.

 

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, ακολουθώντας την εθιμοτυπική διαδικασία για την επιλογή του Σημαιοφόρου ήρθε πριν από τη συνεδρίαση, σε επαφή με μεταλλιούχους Ολυμπιονίκες. Ωστόσο τόσο ο Μίλτος Τεντόγλου όσο και η Κατερίνα Στεφανίδη ζήτησαν να μην είναι Σημαιοφόροι για να μην αλλάξουν το πρόγραμμα της προετοιμασίας ενόψει της συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η προετοιμασία και η αναμονή για την παρέλαση της τελετής έναρξης είναι πολύωρη και επίπονη διαδικασία και οι δύο πρωταθλητές δεν θέλησαν να υποβάλουν σε κίνδυνο τη σωματική τους ετοιμότητα ενόψει των μεγάλων αγώνων που έχουν να δώσουν και της μάχης για το μετάλλιο.

Eπίσης λήφθηκε υπόψη και το πρόγραμμα των αθλητών και των αθλητριών που αγωνίζονται την επόμενη ημέρα, προκειμένου να μην ταλαιπωρηθούν πριν από τους αγώνες τους.

Η Ολομέλεια αποφάσισε επίσης ομόφωνα, να προταθεί ο κ. Σπύρος Καπράλος, για πρόεδρος των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών, διεκδικώντας για δεύτερη φορά την ανανέωση της θητείας του.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα είναι πάντα αυτή που μπαίνει πρώτη στο γήπεδο στην τελετή έναρξης, ως η χώρα όπου γεννήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

 

 

thetoc.gr