Μετά τον καύσωνα έρχονται επικίνδυνες καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας

kategides

Για επικίνδυνη μεταβολή του καιρού τις επόμενες ημέρες, με καταιγίδες, πτώση της θερμοκρασίας και ανέμους στο Αιγαίο προειδοποιεί μέσω Facebook ο γνωστός μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης αναφέρει πως ψυχρές αέριες μάζες αναμένεται να κινηθούν τις επόμενες ημέρες από την περιοχή της κεντρικής Ευρώπης προς τη χώρα μας, με αποτέλεσμα την επικράτηση επικίνδυνου καιρού.

Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά, η έντονη υποχώρηση του υδραργύρου θα προκαλέσει με τη σειρά της επικίνδυνες καταιγίδες στη βόρεια Ελλάδα, αλλά και επικίνδυνους ανέμους στο Αιγαίο και τα ανατολικά ηπειρωτικά.

Στην ανάρτησή του, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης αναφέρει:

«Ψυχρότερες αέριες μάζες αναμένεται να κινηθούν τις επόμενες ημέρες από την περιοχή της κεντρικής Ευρώπης προς τη χώρα μας, με αποτέλεσμα την επικράτηση του επικίνδυνου καιρού.

Σύμφωνα με το “διάγραμμα της αλήθειας”, όπως συνηθίζω να αποκαλώ τα πολλαπλά τρεξίματα των μοντέλων και που αποτυπώνεται στην πρώτη μας κάρτα, παρατηρείται μια έντονη υποχώρηση του υδραργύρου (περιοχή που σημειώνουμε με το βέλος) και η οποία έντονη υποχώρηση θα προκαλέσει με τη σειρά της επικίνδυνες καταιγίδες προς τα βόρεια (δεύτερη κάρτα), αλλά και επικίνδυνους ανέμους μέσα στο Αιγαίο αλλά και τα ανατολικά ηπειρωτικά (τρίτη κάρτα).

Έτσι, λοιπόν, φαίνεται ότι ο πρώτος μήνας του Καλοκαιριού θα μας αφήσει με συνθήκες που απαιτούν την προσοχή όλων μας, ενώ με έντονες διακυμάνσεις φαίνεται ότι θα κυλήσουν και οι πρώτες ημέρες του Ιουλίου, για τις οποίες θα αναφερθούμε σε επόμενη ανάρτησή μας. Καλό υπόλοιπο ημέρας σε όλες και όλους!».

 

 

iefimerida.gr