Νεκρή με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας στη Μαγνησία-Πόσοι νοσηλεύονται

magnisia

Ανάστατη είναι η τοπική κοινωνία μετά την είδηση των δεκάδων κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας σε παιδιά και ενηλίκους στην περιοχή του Στεφανοβικείου και του Ριζομύλου. Η είδηση έχει κάνει τον γύρο της Ελλάδας και το Νοσοκομείο Βόλου δίνει ενημέρωση σχετικά με τα περιστατικά που εισήχθησαν τις τελευταίες ημέρες και αφορούν σε Στεφανοβίκειο, Ριζόμυλο, Βόλο αλλά και Αλμυρό, καταγράφοντας ουσιαστικά τις εισαγωγές με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας από 28 Μαΐου έως και 3 Ιουνίου.

Συγκεκριμένα στο Νοσοκομείο Βόλου προσήλθαν  34 ασθενείς από 27/5/24 – 3/06/24 (20 παιδιά και 14 ενήλικες ) με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας. Από αυτούς νοσηλεύτηκαν 12 παιδιά  στη παιδιατρική κλινική και 5 ενήλικες (4 στην Β’ Παθολογική και 1 στη ΜΕΘ). Σήμερα νοσηλεύονται 8 παιδιά και 3 ενήλικες (2 Β’ Παθολογική και 1 ΜΕΘ).

Ο ασθενής που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ  είναι λόγω Κρανιοεγκεφαλικής Κάκωσης από πτώση λόγω αισθήματος αδυναμίας εξαιτίας της γαστρεντερίτιδας, ενώ ασθενής που νοσηλεύεται στην Β’ Παθολογική κλινική έχει σαν αιτία εισαγωγής εγκεφαλικό επεισόδιο.

Γυναίκα ασθενής , από την περιοχή του Αλμυρού, που εισήχθη με σηπτικό σοκ και συμπτώματα γαστρεντερίτιδας στις 18:30 χθες Κυριακή , απεβίωσε σήμερα στις 4:20 τα ξημερώματα.

Τα 7 παιδιά που νοσηλεύονται στην παιδιατρική κλινική έχουν καλή κλινική εικόνα ενώ το ένα παιδί, που προσήλθε στις 31/05 σε πιο σοβαρή κατάσταση έχει βελτιωμένη κλινική εικόνα.

Από τις 8:00 σήμερα το πρωί δεν υπάρχει κάποιο νέο περιστατικό.

Σημειώνεται ότι τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας για τα οποία ενημερώνει το Νοσοκομείο Βόλου αφορούν όλους όσοι επισκέφθηκαν στο Νοσηλευτικό Ίδρυμα με συμπτώματα, από οποιαδήποτε περιοχή της Μαγνησίας.

Από την περιοχή του Ριζομύλου και του Στεφανοβικείου έφτασαν στο Νοσοκομείο συνολικά 15 άτομα.

Πηγή: magnesianews.gr