Νηστίσιμη τάρτα σοκολάτας χωρίς ψήσιμο και χωρίς… ζάχαρη

434476322_468486708844759_499372818333233124_n

Πλούσια σοκολατένια γεύση, χωρίς ζάχαρη, χωρίς αυγά, χωρίς ψήσιμο, έτοιμη σε ελάχιστα λεπτά!

Συνταγή για εύκολη γλυκιά τάρτα σοκολάτας χωρίς ψήσιμο, χωρίς αυγά και βούτυρο, αλλά και χωρίς ζάχαρη. Πλούσια σοκολατένια γεύση, χωρίς ζάχαρη, χωρίς αυγά, χωρίς ψήσιμο, έτοιμη σε ελάχιστα λεπτά!

Υλικά

220 γρ. φουντούκια

50 γρ. φρυγανιά χωρίς γλουτένη

100 γρ. βούτυρο καρύδας ή φυτικό βούτυρο

2 κ.σ. μέλι

4 κ.γ. κακάο

Για τη γέμιση της τάρτας

100 γρ. βούτυρο καρύδας ή φυτικό βούτυρο

100 γρ. γάλα καρύδας (πηχτό γάλα κρέμα καρύδας ή φυτική κρέμα)

150 γρ. μέλι

120 γρ. κακάο

1 κ.γ. υγρή βανίλια.

Εκτέλεση

Ψήνουμε τα φουντούκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 10 λεπτά.

Αφού κρυώσουν καλά, τα αλέθουμε να γίνουν σκόνη.

Λιώνουμε τη μαργαρίνη.

Αφήνουμε να κρυώσει.

Βάζουμε τα αλεσμένα φουντούκια σε μπολ, πασπαλίζουμε με το κακάο, προσθέτουμε τη φρυγανιά, περιχύνουμε με το μέλι και τη λιωμένη κρύα μαργαρίνη.

Τα ανακατεύουμε όλα μαζί καλά να γίνουν πάστα.

Βάζουμε λαδόκολλα σε ένα ταψάκι για τάρτα.

Στρώνουμε το μείγμα σαν βάση για τη νηστίσιμη τάρτα σοκολάτας, φροντίζοντας να δημιουργήσουμε πλαϊνά τοιχώματα. Παγώνουμε στην κατάψυξη για 10 λεπτά.

Για τη νηστίσιμη κρέμα

Βάζουμε σε μία μικρή κατσαρόλα τη μαργαρίνη, το γάλα καρύδας και το μέλι.

Σε χαμηλή φωτιά αφήνουμε να λιώσουν τα υλικά.

Αποσύρουμε.

Ρίχνουμε το κακάο και την υγρή βανίλια.

Με σύρμα ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να γίνουν μια πυκνή γυαλιστερή παχιά κρέμα.

Ρίχνουμε την κρέμα στην παγωμένη βάση για τάρτα.

Ισιώνουμε την επιφάνεια με την ανάποδη του κουταλιού.

Παγώνουμε τη νηστίσιμη τάρτα σοκολάτας να σφίξει ώστε να μπορούμε να κόψουμε κομμάτια

 

thetoc.gr

Ακολουθήστε το trikalatroll.gr στο GoogleNews και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.