Ο Δήμος Τρικκαίων ξανά εγκαινιάζει..το Μουσείο Τσιτσάνη

musiotsitsani

Γιορτή του λαϊκού τραγουδιού: Ο Δήμος Τρικκαίων ξανά εγκαινιάζει..το Μουσείο Τσιτσάνη

Το μοναδικό στην Ελλάδα μουσείο για λαϊκό δημιουργό εγκαινιάζεται στις 19 Ιουνίου 2024.

Είναι η πολλοστή φορά που εγκαινιάζεται ο συγκεκριμένος πολιτιστικός χώρος, έστω και τμηματικά.

Ο Δήμος Τρικκαίων οργάνωσε μια εβδομάδα με εκδηλώσεις, συνδυάζοντας την τελετή των εγκαινίων με την Εβδομάδα Μουσικής και Τέχνης που πραγματοποιεί κάθε χρόνο.

Με τον τρόπο αυτόν, προστίθεται η ψηφίδα της επισημότητας σε έναν χώρο που από την πρώτη ημέρα της λειτουργίας του, έχει αγαπηθεί από Ελληνες και Ελληνίδες, έχει γίνει χώρος πολιτισμού και ακτινοβολεί το έργο του κορυφαίου τρικαλινού λαϊκού δημιουργού, του Βασίλη Τσιτσάνη.

Χώρος, που έγινε κατορθωτό να λειτουργήσει και με την ευγενική συμβολή της οικογένειας Τσιτσάνη, με την παροχή σπάνιου υλικού και εκθεμάτων.

Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν συναυλίες με τη συμμετοχή των κορυφαίων ερμηνευτών Γιώργου Νταλάρα και της Γλυκερίας, του Γιάννη Διονυσίου και της Ασπασίας Στρατηγού, μουσικό σχήμα παραδοσιακής μουσικής, drum festival, παρουσίαση βιβλίου, αφιέρωμα σε θρυλικό τρικαλινό συγκρότημα.

Βαρύτητα δίνεται στη θλιβερή επέτειο των 50 χρόνων κατοχής του βόρειου τμήματος της Κύπρου, με συναυλία – αφιέρωμα στον Μάριο Τόκα.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων είναι το ακόλουθο

Κυριακή 16 Ιουνίου 2024, 21:00 – αυλή Μουσείου Τσιτσάνη

Drumfest

Σε συνεργασία με τη “Rock School Of Music” ο Κώστας Μυλωνάς παρουσιάζει ένα event γεμάτο από εκρηκτικό παίξιμο, δυναμικό drumming που απογειώνει, μία μέρα γιορτής του ρυθμού, μία μοναδική εμπειρία για όλους !

  Δευτέρα 17 Ιουνίου, 19:30 – αίθουσα εκδηλώσεων Μουσείου Τσιτσάνη

 ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΘΡΥΛΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ «ΤΡΙΟ ΤΡΙΚΚΗ»

Το θρυλικό Τρικαλινό συγκρότημα της 10ετίας του ’60 «ΤΡΙΟ ΤΡΙΚΚΗ» που δόξασε τα Τρίκαλα σε Ελλάδα και εξωτερικό, ξανασμίγει και παρουσιάζεται στο κοινό ζωντανά και μέσα από τις σελίδες του βιβλίου του Σωτήρη Γοργογέτα. Παρά τα 90 χρόνια που ο κάθε ένας κουβαλά στην πλάτη του, τα μέλη του συγκροτήματος θα δώσουν το παρών και θα διηγηθούν τις συγκινητικές  ιστορίες τους.

  Δευτέρα 17 Ιουνίου, 21:30 – στην αυλή Μουσείου Τσιτσάνη

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Η συναυλία είναι αφιερωμένη στη μουσική από τις πατρίδες του Τσιτσάνη και στα τραγούδια που μικρό παιδί άκουγε από τον πατέρα του, τη Θεσσσαλία και την  Ήπειρο.

Εξαιρετικοί παραδοσιακοί μουσικοί θα συναντηθούν επί σκηνής παρουσιάζοντας μέσα από αυθεντικές εκτελέσεις τα παραδοσιακά κομμάτια, και τον πλούτο της θεσσαλικής και της ηπειρώτικης μουσικής, σε  μια μοναδική συναυλία .