Οι πρώτες εκτιμήσεις για τα αίτια της πυρκαγιάς στο εργοστάσιο Γιαννίτση στη Λαμία

katastrofi trikalini

Πλήρης η καταστροφή του – Άθικτο το κτίριο παραγωγής των σφολιατοειδών ¨Γάστρα”

Πλήρης ήταν η καταστροφή των εγκαταστάσεων παρασκευής έτοιμων φαγητών της εταιρείας “Γκρουπ Γιαννίτση” που σημειώθηκε χθες αργά το βράδυ στη ΒΙΠΕ Λαμίας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η πυρκαγιά προκλήθηκε από φορτηγό της εταιρείας που βρισκόταν σταθμευμένο δίπλα στις εγκαταστάσεις.

Η φωτιά πέρασε στους βιομηχανικούς χώρους, με άμεση επέκταση, καθώς μέσα σ’ αυτούς υπήρχαν πολλά εύφλεκτα υλικά (τηγανέλεα, έλαια, λίπη κ.ά.) τα οποία επέφεραν και την ολοσχερή καταστροφή των εγκαταστάσεων, παρά την ισχυρή κινητοποίηση των Πυροσβεστικών δυνάμεων.

Από τις εγκαταστάσεις της εταιρείας δεν υπήρξε επέκταση στο βιομηχανοστάσιο της εταιρείας που βρίσκεται στο πίσω μέρος αυτών που καταστράφηκαν και αφορά τη γραμμή παραγωγής “Γάστρα”.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία θα διενεργήσει ανακρίσεις προκειμένου να διαπιστωθεί ποιος ευθύνεται για την εκδήλωση της πυρκαγιάς, που είχε σαν αποτέλεσμα να καταστραφούν οι εγκαταστάσεις.

Να σημειωθεί ότι η εταιρεία έχει αναλάβει την προμήθεια σε πολλές σχολικές μονάδες έτοιμων γευμάτων. Την περασμένη βδομάδα βρέθηκε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος με αρνητική δημοσιότητα, καθώς υπήρξαν συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης σε γεύματα, που είχαν παραχθεί απ’ αυτήν και κατανάλωσαν μαθητές δημοτικών σχολείων της Λαμίας. Υπόθεση που διερευνάται από τις αρμόδιες αρχές, ενώ από πλευράς γονέων έχουν κατατεθεί μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου.

Sterea News

Ακολουθήστε το trikalatroll.gr στο GoogleNews και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.