Ορκίστηκαν τα νέα μέλη της κυβέρνησης -Επισκέψεις στα υπουργεία ανήγγειλε ο πρωθυπουργός

orkomosia

Ολοκληρώθηκε η τελετή ορκωμοσίας των νέων υπουργών και υφυπουργών στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ορκίσθηκαν από τον αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου, αρχιμανδρίτη Ιωάννη Καραμούζη, τα νέα μέλη του κυβερνητικού σχήματος, καθώς και όσοι παρέμειναν στο σχήμα, αλλάζοντας χαρτοφυλάκιο.

Τηλεοπτικοί και φωτογραφικοί φακοί απαθανάτισαν πηγαδάκια, χαμόγελα και οικογενειακές στιγμές κατά την τελετή που έλαβε χώρα στο προεδρικό μέγαρο.

Ο πρωθυπουργός εξερχόμενος του προεδρικού μεγάρου σε ένα σύντομο πηγαδάκι με δημοσιογράφους προανήγγειλε επισκέψεις στα υπουργεία, ενώ τόνισε «και αύριο εδώ θα είμαστε» αναφερόμενος στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο με τη νέα σύνθεση.

Τελετή ορκωμοσίας: Οι αφίξεις των νέων μελών της κυβέρνησης

Στην Ηρώδου του Αττικού έφτασαν λίγο πριν από τις 6 το απόγευμα ο νέος υπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος, η νέα υπουργός Εργασίας Νίκη Κεραμέως με τον γιο της, ο νέος υφυπουργός Εργασίας Κώστας Καραγκούνης με την κόρη του, ο υφυπουργός Οικονομίας Χρίστος Δήμας με τη γυναίκα και τις δύο κόρες του.

Στη συνέχεια, την είσοδο του Προεδρικού πέρασε ο νέος υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος με τη σύζυγό του και την κόρη του, ο νέος υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νίκος Παναγιωτόπουλος, ενώ η Ζωή Ράπτη, η οποία αναλαμβάνει υφυπουργός Ανάπτυξης, έφτασε στο Προεδρικό συνοδευόμενη από τον γιο της.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος, προσερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο, δήλωσε πως «πρόκειται για ένα κομβικό υπουργείο, καθώς το ζήτημα της μετανάστευσης είναι μία από τις μεγάλες προκλήσεις της εποχής», ενώ ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό που τον εμπιστεύθηκε.

Στις 6 μ.μ. ακριβώς έφτασε στο Προεδρικό Μέγαρο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

iefimerida.gr