“Πάλι στην απέξω” ο νομός Τρικάλων-9.500.000 ευρώ της ΕΕΕ σε Λάρισα και Βόλο

fopoliston

Η χρηματοδότηση μέσω δωρεάς, έργων αποκατάστασης αρχαιολογικών χώρων και πολιτιστικών υποδομών στη Θεσσαλία, είναι το αντικείμενο του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, που υπεγράφη από την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και την Πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ) Μελίνα Τραυλού, την Τέταρτη 26 Ιουνίου, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Φαλάνης, στη Λάρισα.

Το Μνημόνιο αφορά σε έργα αποκατάστασης χώρων ιδιαίτερης αρχαιολογικής, ιστορικής και θρησκευτικής σημασίας και τοπωνύμια συνυφασμένα με την πολιτιστική ταυτότητα της περιοχής και των κατοίκων της, όπως ο αρχαιολογικός χώρος Σέσκλου, ο Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου στη Φαλάνη, το Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου και την Ιερά Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών Πηλίου, με εκτιμώμενο προϋπολογισμό που ανέρχεται στα 9.500.000 ευρώ.

Ο Ν. Τρικάλων δεν συμπεριλήφθηκε στη δωρεά των Ελλήνων Εφοπλιστών και κάποιοι οφείλουν να δώσουν εξηγήσεις γιατί και το ερώτημα σαφώς δεν απευθύνεται στους δωρητές.

Φαίνεται ότι όσοι διεκδικούν και δεν κυνηγούν μόνο οφίκια είναι αποτελεσματικοί για τον τόπο τους, όπως έδειξε και η πρόσφατη “χορηγία” 2,5 εκατομμύρια ευρώ του πρωθυπουργού στον Δ. Βόλου.