Υλικά για παγωτό καϊμάκι με ζαχαρούχο γάλα
- 1 ζαχαρούχο γάλα (400 γραμμάρια)
- 2 κρέμες γάλακτος πλήρεις λιπαρών (400 γραμμάρια)
- 200 γραμμάρια υποβρύχιο με γεύση μαστίχα Χίου
- 1 κουταλάκι του γλυκού μαχλέπι
Συνταγή για παγωτό καϊμάκι με ζαχαρούχο γάλα
- Σε μίξερ χτυπάμε πρώτα τις κρέμες να αφρατέψουν. (Πρέπει να είναι στο ψυγείο.)
- Προσθέτουμε το γάλα, το μαχλέπι και στο τέλος το υποβρύχιο.
- Τοποθετούμε σ’ ένα τάπερ ή φόρμα μακρόστενη που καλύψαμε με μεμβράνη.
- Βάζουμε στη κατάψυξη δώδεκα ώρες.
- Μπορούμε να σερβίρουμε με τριμμένη σοκολάτα, ή τριμμένο φυστίκι Αιγίνης ή γλυκό βύσσινο.