Πανεύκολη συνταγή για τιραμισού σε 20 λεπτά

tiramisou

Πανεύκολη συνταγή για τιραμισού σε 20 λεπτά

Η παρακάτω συνταγή είναι ιδιαίτερα εύκολη, για το νοστιμότατο γλυκάκι σας:

Υλικά συνταγής για εύκολο τιραμισού

4 κρόκοι
1 κούπα ζάχαρη
450 γραμμ. μασκαρπόνε
3 κούπες σαντιγί
σαβαγιάρ
2 φλιτζάνια καφέ
1/4 φλιτζάνι ρούμι
σκόνη κακάο

Εκτέλεση συνταγής για εύκολο τιραμισού

Χτυπήστε τους κρόκους με τη ζάχαρη στο μίξερ σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να γίνει το μείγμα λευκό, για έως 5 λεπτά.
Προσθέστε το μασκαρπόνε και χτυπήστε στο μίξερ καλά.
Προσθέστε τη σαντιγί και ενσωματώστε με μια σπάτουλα.
Μουλιάστε τα σαβαγιάρ: Σε ένα μπολ βάλτε μαζί τον καφέ με το ρούμι. Βουτήξτε τα σαβαγιάρ, ένα ένα για ένα δευτερόλεπτο, όχι περισσότερο και απλώστε τα στα ταψάκι σας.
Απλώστε το μισό από το μείγμα της κρέμας.
Απλώστε τα υπόλοιπα σαβαγιάρ που έχετε βουτήξει στον καφέ.
Απλώστε επάνω επάνω την υπόλοιπη κρέμα.
Βάλτε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες πριν το σερβίρετε, ιδανικά για όλη τη νύχτα.
Λίγο πριν το σερβίρισμα πασπαλίζουμε το κακάο.