Πανεύκολο, δροσερό και νόστιμο γλυκό ψυγείου με πτι μπερ

fb5d72ff59b6424bbb3bb1268bbb4d90

Πανεύκολο γλυκό, δροσερό νοστιμότατο και απολαυστικό. Συνταγή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ

2 lt γάλα

1/4 φλ. ζάχαρη

8 κ.σ. γεμάτες άνθος αραβοσίτου βανίλια (ή κορν φλάουρ)

200 gr βούτυρο

200 gr σοκολάτα πραλίνα τριμμένη (ή γάλακτος)

200 gr λευκή σοκολάτα ψιλοκομμένη

ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΥΚΟ

2 συσκ. μπισκότα πτι μπερ (το ένα με επικάλυψη σοκολάτας)

2 γκοφρέτες ψιλοκομμένες

6 κ.σ. λικέρ κρέμα ή σοκολάτα

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ

Τριμμένη γκοφρέτα

Τρούφα

Εκτέλεση

Κρατάμε 1/2 λίτρο γάλα χωριστά και διαλύουμε το κορν φλάουρ.

Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα σε κατσαρόλα με τη ζάχαρη να ζεσταθεί.

Στη συνέχεια ρίχνουμε το κρύο γάλα με το κορν φλάουρ στην κατσαρόλα με το ζεστό γάλα.

Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να δέσει η κρέμα.

Αφού πήξει, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε να λιώσει.

Τη χωρίζουμε σε δύο μπολ, όσο ακόμα είναι ζεστή.

Στη μισή δόση προσθέτουμε τη σοκολάτα πραλίνα τριμμένη και ανακατεύουμε καλά.

Στην άλλη μισή ανακατεύουμε τη λευκή σοκολάτα.

Ανακατεύουμε τις κρέμες με σπάτουλα όσο είναι ζεστές για να λιώσουν οι σοκολάτες.

Σε μπολ θρυμματίζουμε σε χοντρά κομμάτια τα μπισκότα πτι μπερ και προσθέτουμε τη γκοφρέτα.

Τα ραντίζουμε με λικέρ και τα ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε τα μισά μπισκότα στην κρέμα σοκολάτας και ανακατεύουμε να ντυθούν.

Τα αδειάζουμε σε πυρέξ σε μία στρώση.

Ρίχνουμε τα υπόλοιπα μπισκότα στην κρέμα λευκής σοκολάτας και ανακατεύουμε να ντυθούν.

Τα αδειάζουμε σε στρώση πάνω στη σοκολατένια κρέμα.

Παγώνουμε μέχρι να κρυώσει τελείως.

Σερβίρουμε με ψιλοτριμμένη γκοφρέτα και τρούφα.

Google News