Παπακώστα: Να ανοίξουμε ακόμη και τα τηλεφωνικά αρχεία. Eίχα πολλές και χωρίς αντιδράσεις συνομιλίες με την οικογένεια Πλακιά

papakosta

Αυτό δήλωσε μιλώντας στην  Ραδιοφωνική Λέσχη  Τρικάλων και στη δημοσιογράφο Ευαγγελία Σωτηρίου, η νέα υφυπουργός Οικογένειας και Κοινωνικής συνοχής Κατερίνα Παπακώστα επεξηγώντας  τη συμμετοχή της  στην εξεταστική επιτροπή των  ‘Τεμπών’.

Όπως διευκρίνισε, με τον πατέρα των αδικοχαμένων κοριτσιών στα Τέμπη Νίκο Πλακιά δεν είχε ούτε μια, ούτε δυο συνομιλίες, χωρίς μάλιστα  αντιδράσεις,  αλλά πολύ περισσότερες . Μπορούμε να ανοίξουμε ακόμη και τα τηλεφωνικά αρχεία για να δείτε ότι λέω την αλήθεια είπε η κ. Παπακώστα.

Δεν μίλησα μέχρι σήμερα από σεβασμό στα θύματα και τις οικογένειες τους, παρά τα βέλη και τις άδικες επιθέσεις που δέχτηκα, για αυτό και δεν πήγα στην παρέλαση στην Καλαμπάκα.   Δεν αποδέχομαι όμως την κατηγορία της συγκάλυψης. Δεν ήμουνα  σε καμία διατεταγμένη υπηρεσία και  εκτέλεσα τα καθήκοντά μου με ευσυνειδησία και σεβασμό απέναντι σε όλους αυτούς που έχασαν άδικα την ζωή τους δήλωσε η τρικαλινή υφυπουργός.