Πεντανόστιμο νηστίσιμο κέικ με σοκολάτα-Εύκολη συνταγή, χωρίς μίξερ

438078796_477600177933412_2824419354802193283_n

Τέλειο νηστίσιμο κέικ με μπανάνα και νηστίσιμη επικάλυψη πραλίνας! Δεν υπάρχει πιο εύκολο και πεντανόστιμο νηστίσιμο κέικ και χωρίς μίξερ!

Υλικά

5 πολύ ώριμες μπανάνες

360 γρ ζάχαρη καστανή

2 αυγά

120 γρ ηλιέλαιο

1 κ.τ.γ εκχύλισμα βανίλιας

340 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1 κ.τ.γ σόδα μαγειρική

½ κ.τ.γ κουταλάκι αλάτι

200 γρ κουβερτούρα χοντροκομμένη ή δάκρυα σοκολάτας

Νηστίσιμο κέικ – Για το νηστίσιμο γλάσο σοκολάτας:

250γρ. φουντούκια ψημένα

70γρ. ζάχαρη καρύδα

20γρ. κακάο σκόνη

1 κ.γλ. βανίλια

2 πρέζες αλάτι

2 κ.σ λάδι καρύδας

Εκτέλεση

Προθερμένουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.

Πολτοποιούμε τις μπανάνες με τη ζάχαρη με ένα σύρμα χειρός ή με πιρούνι και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε τα αυγά, το ηλιέλαιο και τη βανίλια και ανακατεύουμε.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τα ξηρά συστατικά (αλεύρι, σόδα, αλάτι) και ανακατεύουμε μέχρι να συνδυαστούν καλά.

Τέλος προσθέτουμε την κουβερτούρα.

τοποθετούμε το μείγμα στην φόρμα του κέικ.

Η φόρμα μας να είναι στρογγυλή ή μακρόστενη 10χ30.

Ψήνουμε για 40-50 λεπτά.

Έπειτα βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει 20 λεπτά και στη συνέχεια ξεφορμάρουμε.

Για την πραλίνα

Ψήνουμε για λίγο τα φουντούκια στο φούρνο, ώστε να είναι ζεστά.

Μόλις είναι έτοιμα τα βάζουμε στο multi και χτυπάμε μέχρι να γίνουν μια ομοιόμορφη πάστα.

Η θερμότητα βοηθάει στο να θρυμματιστούν εύκολα και ομοιόμορφα.

Κατόπιν, προσθέτουμε τη ζάχαρη καρύδας, το κακάο, το αλάτι, τη βανίλια και το λάδι καρύδας, φροντίζοντας να έχει ενσωματωθεί στην πάστα κάθε υλικό πριν προσθέσουμε το επόμενο.

Η πραλίνα μας είναι έτοιμη! Απολαμβάνουμε αμέσως ή αποθηκεύουμε σε ένα βαζάκι (εντός ή εκτός ψυγείου).

 

thetoc.gr