Πέθανε τελικά ο πατέρας του Γ. Καλλιάνου που δεν τον έβαζαν σε ΜΕΘ

438085934_477708961255867_2863270561531839673_n

Εφυγε από τη ζωή ο πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου, σε ηλικία 79 ετών, το πρωί της Πέμπτης.

Τις προηγούμενες ημέρες, ο μετεωρολόγος και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, σε βίντεο που δημοσίευσε στο facebook, περιέγραφε την περιπέτεια υγείας του πατέρα του, Δημήτρη, αφήνοντας αιχμές για την αντιμετώπισή του στο νοσοκομείο “Αττικό”.

Η βασική ένσταση της οικογένειας του Γιάννη Καλλιάνου, ήταν η παραμονή του 79χρονου πατέρα του, εκτός ΜΕΘ για ημέρες, με τον γνωστό μετεωρολόγο να αφήνει να εννοηθεί ότι εάν είχε μπει νωρίτερα, πιθανόν η εξέλιξη της υγείας του να ήταν διαφορετική.

Με δάκρυα στα μάτια, ο κ. Καλλιάνος κατηγόρησε τους γιατρούς του νοσοκομείου όπου νοσηλευόταν εδώ και ημέρες ο πατέρας του, ότι δεν έδωσαν τη δέουσα σημασία στη φροντίδα του. Μάλιστα, αναφέρθηκε ευθέως στον γιατρό που χειρούργησε τον πατέρα του για το διαβητικό πόδι, καθώς και άλλους γιατρούς του νοσοκομείου, οι οποίοι υποστήριζαν πως ο ασθενής πάει καλά, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο βίντεο, ενώ έπαθε ανακοπή και τελικά εισήχθη σε ΜΕΘ. “Αυτό που έκαναν στον πατέρα μου θα το πληρώσουν ακριβά”, είπε συγκεκριμένα.

Τόσο, όμως, η διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος όσο και ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, τοποθετούμενοι για το περιστατικό, διαβεβαίωσαν πως ακολουθήθηκε κατά γράμμα συγκεκριμένο πρωτόκολλο που ισχύει για κάθε ασθενή του ΕΣΥ.

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου – Διατάχθηκε ΕΔΕ

“Σε συνέχεια του χθεσινού δελτίου τύπου του Π.Γ.Ν. “ΑΤΤΙΚΟΝ” ανακοινώνουμε σήμερα 25/4/2024 το θάνατο του Δημητρίου Καλλιάνου και εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του”, τονίζει το νοσοκομείο και προσθέτει:

“Για τη διερεύνηση όλων των συνθηκών νοσηλείας του περιστατικού από την ημέρα της εισαγωγής του έως σήμερα, η Διοίκηση του Π.Γ.Ν. “ΑΤΤΙΚΟΝ” διέταξε τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης”.

Η απάντηση του Αδωνι Γεωργιάδη

Μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΙ, ο Άδωνις Γεωργιάδης, αναφέρθηκε στο θέμα του Γιάννη Καλλιάνου. “Σέβομαι έναν άνθρωπο που για να βοηθήσει τον πατέρα του, δίνει μάχη. Αυτό είναι σεβαστό, συγκινητικό και απολύτως κατανοητό και υπό την έννοια αυτή ο Γ. Καλλιάνος που είναι φίλος μου έχει την κατανόηση μου” είπε συγκεκριμένα και πρόσθεσε ότι υπάρχει και η πλευρά του συστήματος υγείας.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας, ο κ. Καλλιάνος δεν κατηγορεί το ΕΣΥ για έλλειψη γιατρών ή ότι δε βρήκε κρεβάτι στο νοσοκομείο αλλά για λανθασμένη ιατρική κρίση. “Ως υπουργός υγείας δεν εμπλέκομαι στην κρίση των γιατρών”, υπογράμμισε και συμπλήρωσε ότι για μπει ασθενής σε ΜΕΘ ο θεράπων γιατρός πρέπει να τον δηλώσει σε πλατφόρμα και να ακολουθηθεί η διαδικασία μεταφοράς στην κοντινότερη.

“Το πρώτο κριτήριο είναι ο ασθενής διασωληνωμένος”, διευκρίνισε ο κ. Γεωργιάδης τονίζοντας στη συνέχεια ότι για να μπει ασθενής σε ΜΕΘ “δεν υπάρχει διάκριση αν είσαι βουλευτής”.