Προσοχή: Δείτε πότε…λήγει οριστικά το χάρτινο δίπλωμα οδήγησης

435896879_469234275436669_5535011280434163996_n

Παρότι εδώ και αρκετά χρόνια εκδίδονται οι άδειες οδήγησης υπό τη μορφή πλαστικοποιημένων καρτών, υπάρχουν αρκετοί που συνεχίζουν να κατέχουν το ροζ χάρτινο.

Το τελευταίο, ωστόσο, δεν θα μακροημερεύσει, μιας και ήδη έχει οριστεί συγκεκριμένη ημερομηνία, κατά την οποία θα πρέπει να έχει καταργηθεί πλήρως.

Ειδικότερα, όπως ορίζει η νομοθεσία, το παλιό ροζ δίπλωμα οδήγησης έχει ισχύ μέχρι τις 19 Ιανουαρίου του 2033, κάτι που σημαίνει ότι μόλις από την επομένη όλοι οι οδηγοί θα πρέπει να έχουν στο πορτοφόλι τους τη νέου τύπου άδεια οδήγησης.

Μέχρι να φτάσουμε στις 19 Ιανουαρίου του 2033, τα χάρτινα διπλώματα οδήγησης θα είναι ελάχιστα, δεδομένου ότι όποιος οδηγός συμπληρώνει το 65ό έτος της ηλικίας του, πρέπει να το ανανεώσει, κάτι που σημαίνει ότι το νέο δίπλωμα οδήγησης που παίρνει στα χέρια του έχει τη μορφή πλαστικοποιημένης κάρτας.

Ο λόγος που προωθείται το νέου τύπου δίπλωμα οδήγησης έγκειται στο γεγονός ότι έχουν πολλές δικλείδες ασφαλείας που το προφυλάσσουν από πλαστογραφία, ενώ ευνοεί την χρήση του στο εξωτερικό διότι αναγράφονται τα στοιχεία του κατόχου και με λατινικούς χαρακτήρες.

Το μέλλον, βέβαια, δεν είναι ευοίωνο ούτε για τις πλαστικοποιημένες κάρτες, δεδομένου ότι ο ψηφιακός μετασχηματισμός φέρνουν στο προσκήνιο τα ψηφιακά διπλώματα οδήγησης.

Ακολουθήστε το trikalatroll.gr στο GoogleNews και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.