Σάλος με απευθείας ανάθεση 30.000 ευρώ του Χάρη Δούκα στην Μπατζελή

doukascharis

Κάθε άλλο παρά θετικά άρχισε η προεκλογική καμπάνια του Χάρη Δούκα για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Ο λόγος είναι η αποκάλυψη της απευθείας ανάθεσης ύψους 30.000 ευρώ προς την πρώην υπουργό του κόμματος της κεντροαριστεράς και πολιτική φίλη του δημάρχου, Κατερίνα Μπατζελή, για συμβουλευτικές υπηρεσίες στην αναπτυξιακή εταιρεία του δήμου Αθηναίων.

Η απόφαση έχει ημερομηνία 26 Ιουνίου 2024 και έχουν προκληθεί έντονες αντιδράσεις στο ΠΑΣΟΚ, καθώς η κυρία Μπατζελή ήταν από τους πρώτους που έθεσαν ζήτημα αλλαγής ηγεσίας μετά τις ευρωεκλογές.

Όμως, στη Χαριλάου Τρικούπη υπάρχει έντονη ενόχληση και για τον Χάρη Δούκα, καθώς θεωρούν ότι χρησιμοποιεί τον δήμο της Αθήνας για την διεκδίκηση της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ.

Μετά τον θόρυβο που προκάλεσε η αποκάλυψη της απευθείας ανάθεσης, η Κατερίνα Μπαζελή ρωτήθηκε σχετικά από δημοσιογράφους στο Action 24, όπου και επιβεβαίωσε την είδηση, αλλά συγχρόνως δήλωσε ότι επειδή δεν θέλει να εμποδίσει το “πολύ μεγάλο έργο του κ. Δούκα”, δεν θα υπογράψει τελικά αυτή τη σύμβαση.

Παράλληλα, η κ. Μπατζελή κάλεσε τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ να ακολουθήσει τον κ. Δούκα και μίλησε για “εκβιασμούς” και “παπαγαλάκια” που “αναχαιτίζουν αυτή την πολιτική”. Η απάντηση της Κατερίνας Μπατζελή, που δόθηκε στο Action24, αναφέρει επίσης ότι “επειδή δεν θέλω να συνδυάσω την πολιτική διεργασία που γίνεται, αυτή τη στιγμή, σε μια δημοκρατική παράταξη με αυτήν την αναπτυξιακή πορεία, την οποία δίνει μάχη ο κ. Δούκας για τον δήμο, δεν θα υπογράψω τη σύμβαση μέχρι να ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες και μετά…, ο διαγωνισμός ήταν ανοικτός“.

Σημειώνεται ότι η κ. Μπατζελή είχε καταθέσει η ίδια προσφορά για το έργο που της έδωσε ο δήμος Αθηναίων, ισχυριζόμενη τώρα ότι δεν θα υπογράψει τη σύμβαση για το έργο μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες, ώστε η πράξη αυτή να μην συνδεθεί με τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ.

Το κείμενο της απόφαση συγκεκριμένα προβλέπει:

1. Tην απευθείας ανάθεση εκτέλεσης σύμβασης παροχής υπηρεσιών στην κα Μπατζελή Κατερίνα του Γεωργίου, με έδρα στο Ηράκλειο, οδός Χαριτών αρ. 6 ΤΚ 1412 , με Α.Δ.Τ.: Σ 724420/21.05.1999, το οποίο εκδόθηκε από το Α.Τ Ηρακλείου και με Α.Φ.Μ.: 046007854, Δ.Ο.Υ.: Νέας Ιωνίας.

2. Το αντικείμενο της σύμβασης αφορά στην παροχή υπηρεσιών εξειδικευμένης τεχνικής υποστήριξης οικονομολόγου για την ένταξη και παρακολούθηση συγχρηματοδοτούμενων έργων του Δήμου Αθηναίων, και αυτή συνάπτεται στο πλαίσιο υλοποίησης από την Ε.Α.Τ.Α. Α.Ε. των υποχρεώσεων που έχει αναλάβει δυνάμει της υπ’ αριθ. πρωτ. 348867/13.12.2023 Προγραμματικής Σύμβασης.

 

thetoc.gr