TrikalaTroll

ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΠΡΟΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥ ΜΕ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΕΣ ΔΟΣΕΙΣ ΣΑΤΥΡΑΣ. ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΤΕ ΤΟ ΑΦΟΒΑ.

Συνταγή για αφράτο και γευστικό ραβανί Βέροιας;

ravani

Yλικά

Μερίδες: 10-12

    • 160 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
    • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
    • 4 μεγάλα αυγά
    • 2 κάψουλες βανιλίνη
    • 1 κουτ. σούπας ξύσμα λεμονιού, ακέρωτο
    • 340 γρ. σιμιγδάλι χοντρό
    • 125 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    • 1 ½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
    • 1/4 κουτ. γλυκού αλάτι

Για το σιρόπι

  • 600 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 500 ml νερό
  • 3-4 φλούδες λεμονιού
  • Διαδικασία

    Βήμα 1

    Στο μίξερ χτυπάμε το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να ασπρίσει. Προσθέτουμε το γιαούρτι, ένα-ένα τα αυγά, τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού.

    Βήμα 2

    Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το σιμιγδάλι, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Προσθέτουμε τα υλικά κοσκινισμένα στο μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε καλά ώστε να ομογενοποιηθούν.

    Βήμα 3

    Λαδώνουμε ένα ταψί 30 εκ., ρίχνουμε το μείγμα και το αφήνουμε για 30΄ στην άκρη προτού το ψήσουμε. Κατόπιν ψήνουμε για 45΄ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα ή μέχρι να ροδίσει ωραία.

    Βήμα 4

    Σιρόπι: Βράζουμε τα υλικά για 4΄-5΄ και όταν βγάλουμε το ραβανί από τον φούρνο το σιροπιάζουμε κουταλιά-κουταλιά. Αφήνουμε για τουλάχιστον 4 ώρες να απορροφήσει το σιρόπι προτού σερβίρουμε.