Συνταγή για εύκολο και γευστικό παγωτό με ζαχαρούχο γάλα

efkolo pagoto

Συνταγή για το εύκολο παγωτό

Υλικά

  • 250 γρ. (1 συσκευασία) φυτική σαντιγί
  • 400 γρ. (1 συσκευασία) ζαχαρούχο γάλα
  • 410 γρ. (1 συσκευασία) γάλα εβαπορέ
  • 1 ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • Εκτέλεση:

    Με μίξερ χειρός χτυπάμε για 5΄ τη φυτική σαντιγί να αφρατέψει καλά και να φουσκώσει.

    Λίγο λίγο και πάντα χτυπώντας με το μίξερ, προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα.

    Τώρα το μείγμα μας έχει γίνει μια παχιά κρέμα.

    Σιγά σιγά προσθέτουμε το εβαπορέ, χαμηλώνοντας την ταχύτητα του μίξερ, γιατί το μείγμα αραιώνει και πιτσιλάει.

    Τέλος, προσθέτουμε τη βανίλια.

    Παγώνουμε το παγωτό για περίπου 1 ώρα, μέχρι να αρχίσει να πήζει.

    Το ξαναχτυπάμε με το μίξερ χειρός, να αφρατέψει καλά, για 5′, σε δυνατή ταχύτητα.

    Παγώνουμε στην κατάψυξη.