Σύνταγμα: Στις 6 το απόγευμα η διαδήλωση των αγροτών με τα τρακτέρ

424918639_440914598268637_1302331098402916890_n

Σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη κάθοδος χιλιάδων αγροτών στην Αθήνα, με τρακτέρ, αγροτικά αυτοκίνητα και λεωφορεία, όπου το απόγευμα θα συγκεντρωθούν στο μεγάλο συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος.

Κομβόι από διάφορες περιοχές της χώρας κινούνταν από χθες συντεταγμένα στις κεντρικές οδικές αρτηρίες, υπό την επίβλεψη της Αστυνομίας.

Περισσότερα από 80 τρακτέρ, αρκετά γεωργικά μηχανήματα, φορτηγά και αγροτικά Ι.Χ. βρέθηκαν το βράδυ της Δευτέρας στο Κάστρο Βοιωτίας, ενώ νωρίτερα είχαν κάνει την εμφάνισή τους και τρακτέρ από Θεσσαλία και Φθιώτιδα.

Οι αγρότες διανυκτέρευσαν χθες στο Κάστρο Βοιωτίας και περίπου στις 10 το πρωί θα ξεκινήσουν το ταξίδι τους με προορισμό το ραντεβού στο Σύνταγμα.

Να σημειωθεί ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έστειλε εκ νέου χθες μήνυμα στους αγρότες, ότι «τα περιθώρια έχουν εξαντληθεί».

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε χθες μιλώντας στο Star ότι δεν υπάρχουν δημοσιονομικά περιθώρια για επιπλέον μέτρα προς τον αγροτικό κόσμο και επέμεινε στη συνέχιση του διαλόγου για τα θεσμικά ζητήματα, όπου υπάρχει κοινός τόπος των δύο πλευρών.

Σε πανηγυρικό κλίμα η κάθοδος των αγροτών στην Αθήνα

Σε πανηγυρικό κλίμα, με σημαίες και κόρνες, θα ξεκινήσουν για την Αθήνα με τα τρακτέρ, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι του Πλατύκαμπου.

Σε συνεννόηση με την Αστυνομία οι αγρότες κινούνται στην δεξιά λωρίδα με αξιωματικούς της Τροχαίας να έχουν απλωθεί στην Εθνική Οδό διασφαλίζοντας την ασφαλή και ομαλή κάθοδο των τρακτέρ προς το λεκανοπέδιο. «Θα δώσουμε τον τόνο και την απαίτηση από την κυβέρνηση να λύσει τα προβλήματα μας», είπε ο Κώστας Τζέλλας, πρόεδρος ενωτικής ομοσπονδίας αγροτικών συλλόγων Καρδίτσας.

Για την Αθήνα θα ξεκινήσουν το πρωί και οι Καρδιτσιώτες και Φαρσαλινοί αγροκτηνοτρόφοι από το μπλόκο στον Ε65 οι οποίο διανυκτέρευσαν χθες στο Κάστρο Βοιωτίας, και κάνουν λόγο για ένα δύσκολο ταξίδι υψηλού κόστους. Έχουν ήδη δρομολογηθεί από το μπλόκο δύο λεωφορεία. Οι αγρότες θα μεταβούν στη πρωτεύουσα και με τα ιδιωτικά τους ΙΧ εκτός από τα αγροτικά οχήματα ενώ ο πρόεδρος της ομοσπονδίας αγροτικών συλλόγων Μαγνησίας, Θοδωρής Γεωργάκης, τόνισε στην ΕΡΤ πως ο αριθμός των τρακτέρ που θα μπουν στην Αθήνα είναι τριψήφιος με περισσότερα από 70 λεωφορεία.

Από τον Αλμυρό θα ξεκινήσουν για Αθήνα 40 τρακτέρ μαζί και 20 συνοδευτικά οχήματα και θα είναι η μεγαλύτερη συμμετοχή που έχει γίνει ποτέ.

Περίπου 150 τρακτέρ θα παραταχθούν μπροστά στη Βουλή

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, μπροστά στη Βουλή θα βρεθούν περίπου 150 τρακτέρ, ενώ χιλιάδες αγρότες αναμένεται να καταφτάσουν στην πρωτεύουσα με λεωφορεία.

Η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ Κωνσταντία Δημογλίδου, δήλωσε πως «έχει προγραμματιστεί τα λεωφορεία που θα μεταφέρουν αγρότες να σταθμεύσουν στο Ολυμπιακό Στάδιο. Λόγω των μέτρων αναμένεται να πραγματοποιηθούν τροποποιήσεις και στα δρομολόγια και στις στάσεις των συγκοινωνιακών μέσων λεωφορεία και τρόλεϊ».

 

iefimerida