Τέλος και επίσημα οι λέξεις «μαμά» και «μπαμπάς» στην εκπαίδευση

telos ke episima

Το γαλλικό κοινοβούλιο ψήφισε την απαγόρευσή τους από την επίσημη γραφειοκρατία στο εκπαιδευτικό σύστημα

Λύσεις την αντιμετώπιση του κοινωνικού ρατσισμού αναζητεί ο Γάλλος πρόεδρος Εμάνουελ Μακρόν, καταθέτοντας νέα τροπολογία που ευνοεί την πολιτική ορθότητα στα οικογενειακά στοιχεία των μαθητών.

Πλέον, στις αιτήσεις εγγραφής στα σχολεία, αντί για «Όνομα Πατρός» και «Όνομα Μητρός» θα αναγράφεται «Γονέας 1» και «Γονέας 2».

Με τον εν λόγω τρόπο εκχωρούνται και επίσημα πλέον ίσα δικαιώματα και σε παιδιά όπου οι γονείς τους είναι του ιδίου φύλου, έχουν υπογράψει σύμφωνο συμβίωσης ή είναι παντρεμένοι με πολιτικό γάμο κλπ.

Το επίμαχο διάταγμα μάλιστα αναφέρει ότι «Για την αποφυγή διακρίσεων, οι σχολικές εγγραφές, οι σχολικοί κατάλογοι, οι γονικές εξουσιοδοτήσεις και κάθε άλλο επίσημο έγγραφο που αφορά στα παιδιά, θα περιλαμβάνει αποκλειστικά τις λέξεις Γονέας 1 και Γονέας 2».

Το μέτρο αποτελεί συνέχεια του νόμου του 2013 για την νομική ισότητα των γάμων ανάμεσα σε ετερόφυλα και ομόφυλα ζευγάρια.

Εντούτοις, οι πρώτες αντιδράσεις έχουν εμφανιστεί αφού το θέμα είναι ποιός από τους δύο είναι ο Γονέας 1 και ποιός ο Γονέας 2.

 

diaforetiko.gr