Τεστ σάλιου για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του προστάτη

karkinos prostati

Ένα φτηνό και γρήγορο τεστ σάλιου που μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα στη μάχη κατά του καρκίνου του προστάτη ανά την υφήλιο ανέπτυξαν επιστήμονες.

Ο καρκίνος του προστάτη είναι ήδη η πιο διαδεδομένη μορφή καρκίνου στους άνδρες σε περισσότερες από εκατό χώρες και ο αριθμός εκείνων που διαγιγνώσκονται με τη νόσο παγκοσμίως προβλέπεται ότι μέχρι το 2040 θα διπλασιαστεί στα 2,9 εκατ. ετησίως.

Η έγκαιρη διάγνωση είναι ζωτικής σημασίας, αλλά όπως σημειώνουν ειδικοί, τα υφιστάμενα τεστ PSA για τον καρκίνο του προστάτη μπορεί να μην εντοπίσουν κάποιους καρκινοπαθείς και να υποχρεώσουν άλλους να υποβληθούν σε περιττή θεραπ

Μια καλύτερη εναλλακτική του τεστ αυτού φαίνεται πώς ανακάλυψαν ερευνητές από το Ινστιτούτο Έρευνας για τον Καρκίνο του Λονδίνου (ICR) και το ίδρυμα Royal Marsden NHS, όπως σημειώνει η βρετανική εφημερίδα The Guardian. Μελέτη δείχνει ότι το νέο τεστ σάλιου που ανέπτυξαν και το οποίο περιλαμβάνει τη συλλογή δείγματος DNA σε λίγα δευτερόλεπτα, είναι πιο ακριβές. Τα ευρήματα παρουσιάζονται αυτό το Σαββατοκύριακο στο μεγαλύτερο συνέδριο για τον καρκίνο στον πλανήτη, όπου έχουν ήδη γίνει ελπιδοφόρες ανακοινώσεις για άλλες μορφές καρκίνου, όπως εκείνος του πνεύμονα.

Το τεστ που αλλάζει τα δεδομένα

«Με αυτό το τεστ θα μπορούσε να είναι δυνατό να αλλάξουν τα δεδομένα αναφορικά με τον καρκίνο του προστάτη», δήλωσε η Ρος Ιλς, καθηγήτρια ογκογενετικής στο ICR.

πληροφορίες: iefimerida,gr

 

Ακολουθήστε το trikalatroll.gr στο GoogleNews και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.