Μετά τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις ο κυβερνητικός ανασχηματισμός που αναμένονταν μετά τις Ευρωεκλογές επισπεύδεται.
Με την… «παράπλευρη απώλεια» της παραίτησης δύο στενών συνεργατών του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ολοκληρώθηκε η σκληρή πολιτική αντιπαράθεση για τα οικονομικά συμφέροντα τα οποία διεκδικούν μερίδιο εξουσίας, αντιπαράθεση που καταγράφηκε στο περιθώριο της συζήτησης στη Βουλή επί της πρότασης δυσπιστίας της αντιπολίτευσης.
Δεν είναι ξεκάθαρο, ωστόσο, αν η «έξωση» από το Μέγαρο Μαξίμου του υπουργού Επικρατείας Σταύρου Παπασταύρου και του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Γιάννη Μπρατάκου, που αποφάσισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα συνοδευτεί με ευρύτερες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, δηλαδή με ανασχηματισμό της κυβέρνησης, τον οποίο κάποιοι προέβλεπαν εδώ και καιρό. Ή αν απλώς θα καλυφθούν οι δύο κενές θέσεις και το «χαρτί» του ανασχηματισμού θα μείνει στα χέρια του πρωθυπουργού για να χρησιμοποιεί αργότερα και κυρίως την επομένη των ευρωεκλογών του Ιουνίου.
Σύμφωνα με το επικρατέστερο σενάριο, πάντως, ο κ. Μητσοτάκης δεν προτίθεται στην παρούσα φάση να προχωρήσει σε ευρείες αλλαγές. Κατά μία εκδοχή που συζητούνταν στα δημοσιογραφικά πηγάδια που σχηματίστηκαν στο Κοινοβούλιο μετά το τέλος της συνεδρίασης της Βουλής, τη θέση του κ. Μπρατάκου στο πρωθυπουργικό γραφείο είναι πιθανό να καλύψει ο έως τώρα γενικός γραμματέας της Βουλής Γιώργος Μυλωνάκης, ο οποίος είναι από τους παλαιότερους και πιστότερους συνεργάτες του πρωθυπουργού.
Τις παραιτήσεις των κυρίων Παπασταύρου και Μπρατάκου προκάλεσαν δημοσιεύματα τα οποία τους έφεραν να έχουν επισκεφθεί οικία επιχειρηματία, ο οποίος την περασμένη Δευτέρα είχε την ονομαστική του εορτή και είχε δεχθεί επισκέψεις φίλων του. Αν και οι πρώτες πληροφορίες για την παρουσία των δύο κυβερνητικών στελεχών στο σπίτι του επιχειρηματία που είδαν το φως της δημοσιότητας την Τετάρτη έκαναν λόγο ότι βρέθηκαν εκεί ως απεσταλμένοι του πρωθυπουργού που βρισκόταν εκείνες τις μέρες στον Καναδά, η συνέχεια έδειξε ότι ήταν δική τους πρωτοβουλία.