Τρίκαλα: Παρουσιάστηκε το βιβλίο του Κώστα Τόλη «Στη Λάρισα και οι φτωχοί είναι σνομπ»

toli

Αρκετοί Τρικαλινοί παραβρέθηκαν στην παρουσίαση του βιβλίου στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης του “δικού μας” γνωστού δημοσιογράφου Κώστα Τόλη, με τον τίτλο «Στη Λάρισα και οι φτωχοί είναι σνομπ» που κυκλοφορεί από την “Κόσμος Εκδοτική” .

Στο πάνελ μαζί με τον συγγραφέα βρέθηκαν(κατά αλφαβητική σειρά) οι: Mαρία Καρακλιούμη (πολιτική αναλύτρια), Γιώργος Παπαγεωργόπουλος (δημοσιογράφος), Νίκος Ράπτης (πολιτικός επιστήμων – ιστορικός) και Βίκυ Ιακωβάκη (ηθοποιός), η οποία διάβασε αποσπάσματα από το βιβλίο.

Το οπισθόφυλλο του βιβλίου μας δίνει μια μικρή γεύση του περιεχομένου του:

“Στη Λάρισα ακόμα και φτωχός; Δεν υπάρχουν διλήμματα τέτοιου είδους. Η σύγχρονη ηθογραφία στην πρωτεύουσα του θεσσαλικού κάμπου κάθε άλλο παρά συνυφασμένη με τη φτώχεια είναι. Ο δημοσιογράφος που μεγάλωσε στο λεκανοπέδιο της Αττικής αλλά λόγω γάμου μετακόμισε στη Θεσσαλία, αναλαμβάνοντας την ιστοσελίδα ενός νεόπλουτου, το διαπιστώνει γρήγορα. Ωστόσο, η δεοντολογία ούτε στην επαρχία βρίσκει χώρο να ευδοκιμήσει.

Η διαπλοκή κερδίζει τη μάχη και η δημοσιογραφία συνθηκολογεί για να επιβιώσει. Στα μυστικά της πόλης τον ξεναγεί ένας αστικοποιημένος αγρότης, που τις Κυριακές επισκέπτεται τα χωράφια του στα Φάρσαλα με ένα μονοκινητήριο TL20 από την Αερολέσχη Λάρισας. Και οι δύο αποδεικνύονται ευάλωτοι στη γυναικεία ομορφιά. Έρωτες και πάθη τον ακολουθούν παντού, αλλά ο δημοσιογράφος επιμένει στο ρεπορτάζ, που τον ανταμείβει με ενδιαφέρουσες εμπειρίες, οι οποίες καμιά φορά αποδεικνύονται επικίνδυνες. Όταν τα βάζεις με μια κακή τράπεζα, μπορεί να τα βάλει και εκείνη μαζί σου.

Ο υδροφόρος ορίζοντας στραγγίζει, η θεσσαλική πεδιάδα ουρλιάζει για νερό, ενώ τα φωτοβολταικά πάνελ απλώνονται στο κορμί της σαν μελανώματα. Το τσίπουρο στην περιοχή παράγεται και πίνεται με πάθος, η κοκαΐνη κάνει θραύση και ένας λεσβιακός γάμος έρχεται να ταράξει την ηρεμία του δημάρχου.

O συγγραφέας:

Ο Κώστας Τόλης κατάγεται από τα Τρίκαλα και ζει στη Λάρισα. Σπούδασε δημοσιογραφία στη Ρώμη και δραστηριοποιείται αρκετά χρόνια στη Θεσσαλία μέσα από την οικογενειακή εκδοτική επιχείρηση. Είναι υπεύθυνος του γραφείου Τύπου και μέλος της ομάδας Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του ομίλου Ελληνικά Γαλακτοκομεία της οικογένειας Σαράντη. Το μυθιστόρημα «στη Λάρισα και οι φτωχοί είναι σνομπ» είναι το πρώτο του λογοτεχνικό έργο.

Ακολουθήστε το trikalatroll.gr στο GoogleNews και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.