“Τρόμος” για τον επικείμενο ανασχηματισμό στα Τρίκαλα

tromos

“Τρόμος” για τον επικείμενο ανασχηματισμό στα Τρίκαλα

Η κυρίαρχη πολιτική εξέλιξη των επόμενων ωρών, αναμφισβήτητα είναι ο επικείμενος ανασχηματισμός.

Μπορεί η ονοματολογία των εισερχομένων – εξερχομένων υπουργών στην κυβέρνηση να μην έχει αρχίσει, ο φόβος ωστόσο να μειωθεί η παρεμβατικότητα των Τρικαλινών πολιτικών στην κυβέρνηση, είναι διάχυτος σε όλο σχεδόν το νομό.

Κι αυτό γιατί έχει αποδειχθεί ιστορικά ότι οι νομοί που έχουν υπουργούς στην κυβέρνηση, διαθέτουν τη δυνατότητα να προωθήσουν πολύ πιο εύκολα τις υποθέσεις που τους απασχολούν.

Το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια τα Τρίκαλα είχαν ισχυρή εκπροσώπηση στην κυβέρνηση και μάλιστα σε παραγωγικά υπουργεία(Χατζηγάκης, Λέγκας, Σκρέκας) αλλά και σε επιτελικές θέσεις(Κοντογιώργης, Καρασιώτου), αυξάνει τις πιθανότητες η εκπροσώπηση αυτή να πληγεί πολύ περισσότερο από άλλους θεσσαλικούς νομούς που δεν εκπροσωπούνται, με κυρίαρχο το νομό Λάρισας ο οποίος έχει να δει υπουργό χρόνια αλλά και το νομό Καρδίτσας που έχασε προσφάτως τον υπουργό δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα.

Η αλήθεια βέβαια είναι και όλοι συμφωνούν – ακόμα και αυτοί που θεωρούν ως αναγκαιότητα τον ανασχηματισμό -, ότι νέες τοποθετήσεις δεν πρόκειται να λύσουν τα δομικά προβλήματα της κυβέρνησης.

Ποιος πιστεύει παραδείγματος χάρη ότι ο αντικαταστάτης του Κώστας Σκρέκα, θα λύσει το θέμα της ακρίβειας η θα τα πάει καλύτερα από το Τρικαλινό υπουργό.

Είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι οι ανασχηματισμοί πέραν της αναγκαιότητας να δοκιμαστούν και άλλα άτομα, συνήθως αναζητούν Ιφιγένειες για να θυσιαστούν και να καταπραΰνουν το θυμό των πολιτών

Ακολουθήστε το trikalatroll.gr στο GoogleNews και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.