Βρήκαν αίθουσα και συνεχίζεται σήμερα η δίκη για τον “Ιανό”

ianosethousa

Έχουν περάσει περίπου πέντε εβδομάδες από τη μέρα που έκατσαν για πρώτη φορά στο εδώλιο οι κατηγορούμενοι για την κακοκαιρία Ιανός που έπληξε την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας τον Σεπτέμβριο του 2021 και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο τριών ανθρώπων και μεγάλες υλικές καταστροφές στην περιοχή.

Από τις 23 Μαΐου που πρωτοεισήχθη η υπόθεση στο ακροατήριο μέχρι τις 19 Ιουνίου, το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Λάρισας συνολικά ξεκίνησε και διέκοψε την ακροαματική διαδικασία τρεις φορές για διάφορους λόγους.

Ο τελευταίος είχε να κάνει με τις συνθήκες που επικρατούσαν στην αίθουσα του ακροατηρίου που ήταν προγραμματισμένη η διεξαγωγή  της δίκης. Ο προβληματικός κλιματισμός, η ζέστη και ο μεγάλος αριθμός διαδίκων σε μια μικρή αίθουσα έφερε την αντίδραση των συνηγόρων υπεράσπισης οι οποίοι αιτήθηκαν την διακοπή της δίκης για να διεξαχθεί σε άλλη δικάσιμο υπό καλύτερες συνθήκες.

Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα και σήμερα αναμένεται η συνέχεια σε διαφορετική αίθουσα με καλύτερες συνθήκες κλιματισμού.

Θυμίζουμε πως οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι δέκα μεταξύ των οποίων ο πρώην περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κ. Κώστας Αγοραστός, ο γενικός γραμματέας της Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλειος Παπαγεωργίου και οι δήμαρχοι Καρδίτσας και Μουζακίου, Βασίλης Τσιάκος και Θεοφάνης Στάθης.

Οι πράξεις για τις οποίες κατηγορούνται είναι η πλημμύρα από αμέλεια δια παραλείψεως από την οποία προέκυψε κίνδυνος για ξένα πράγματα και για άνθρωπο και η ανθρωποκτονία από αμέλεια δια παραλείψεως άπαξ και κατά συρροή.

Κ.Κοντοκώστας-larissanet