Ξέφυγε και στα Tρίκαλα η κατάσταση με το ύψος των κτιρίων. Τι λέει το ΣΤΕ

trikala-1-2

Την ώρα που το Συμβούλιο Επικρατείας έκρινε αντισυνταγματικό το μπόνους  του οικοδομικού κανονισμού που «δίνει πιο ψηλά κτίρια» για δήθεν ενεργειακούς λόγους,  οι συνέπειες από την εφαρμογή των αντισυνταγματικών πλέον διατάξεων και στα Τρίκαλα είναι ορατές δια γυμνού οφθαλμού.

Και ενώ κάποτε το Τεχνικό Επιμελητήριο Τρικάλων αλλά και ο σύλλογος Μηχανικών  πάλευαν για τη μείωση των συντελεστών δόμησης από το 2,4 στο 1,8 , με σκοπό μια πιο ανθρώπινη πόλη,  ήρθαν οι νέες διατάξεις για να καταστρατηγήσουν το ύψος και με διάφορα παράθυρα να ψηλώσουν επικίνδυνα τις νεοαναγειρόμενες οικοδομές, προκαλώντας τα εύλογα ερωτήματα των πολιτών γιατί άρχισαν ξαφνικά να ψηλώνουν τα κτίρια στα Τρίκαλα.

Εντυπωσιακό πάντως είναι ότι ο δήμος Τρικκαίων ήταν «αχάμπαρος»  σε όλη αυτή την υπόθεση, σε αντίθεση με άλλους δήμους της Αττικής που κίνησαν το θέμα.

Όπως επίσης και το τοπικό ΤΕΕ το οποίο εναρμονίστηκε με την άποψη του κεντρικού ΤΕΕ, το οποίο τάχθηκε αναφανδόν υπέρ του ρυθμίσεων που τελικά  κρίθηκαν αντισυνταγματικές αφού δίνουν πιο ψηλά κτίρια

Εδώ και  η απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας

Ακολουθήστε το trikalatroll.gr στο GoogleNews και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.