Ν. Τρικάλων: Έχουμε τον “λευκό χρυσό” και ασχολούμαστε με τα ανούσια

Το 50% των εξαγωγών φέτας της χώρας πραγματοποιούνται από τις Τρικαλινές γαλακτοβιομηχανίες μας πληροφορούν τα επίσημα στοιχεία.

Έχει δηλαδή δημιουργηθεί μια παραγωγική βάση στο νομό Τρικάλων για το συγκεκριμένο προϊόν, που μπορεί όντως να δώσει τεράστια ώθηση για την οικονομική ανασυγκρότηση της περιοχής αν συνδυαστεί και με τα κίτρινα τυριά(κασέρι, γραβιέρα, cascaval της Πίνδου).

Αντί γι αυτό οι τοπικοί μας άρχοντες, οι “παραγωγικοί” φορείς και τα ΜΜΕ, ασχολούνται με ανούσια ζητήματα και επικοινωνιακά “τρικ”.

Ούτε καν μια σχολή τυροκομίας δεν διεκδικήσαμε όλα αυτά τα χρόνια και δεν δημιουργήσαμε ένα ενιαίο Επιμελητήριο προώθησης των τοπικών παραδοσιακών προϊόντων.

Μήπως τελικά έχουμε μπροστά μας την “χρυσοτόκο όρνιθα”, κι εμείς ασχολούμαστε με..ποντίκια.!